Érdekesség

Grace Kelly esküvői cipőjének röntgenfelvétele egy kevéssé ismert tényt fed fel a monacói hercegnéről

Több mint 60 éve már, hogy az amerikai színésznő, Grace Kelly feleségül ment III. Rainier monacói herceghez, de még mindig sok rejtély övezi ezt a gyönyörű nőt. Nemrégiben az egyikre véletlenül fény derült, amikor megröntgenezték az esküvői cipőjét.

Mi kíváncsiak vagyunk, milyen titkokat rejt a hercegné cipője, és alaposan tanulmányoztuk ezt a történetet, hogy végre megoszthassuk veletek.

Hogyan kezdődött az egész

A pár 1955-ben találkozott egymással, amikor Grace Kelly az amerikai delegációval együtt megérkezett a cannes-i filmfesztiválra. Ha már ott volt, meghívták egy fotózásra III. Rainier monacói herceggel. A fotózást egyre csak halasztották és halasztották, egészen 1955. május 6-ig.

Ekkor látta meg a herceg először az amerikai színésznőt, és azonnal beleszeretett. Igen, szerelem volt első látásra. A herceget reménytelenül elbűvölte a lány szépsége.

Miután 1 évig leveleztek egymással és jobban megismerték egymást, Rainier megérkezett Philadelphiába, hogy megkérje Kelly kezét és megkérje a szüleitől is a kezét.

Bár nehéz döntés volt számukra, mivel rájöttek, hogy lányuk messze fog tőlük élni, beleegyeztek.

Rainier herceg 1956-ban vette feleségül Kellyt. Az első polgári szertartásra a monacói palota tróntermében került sor. Egy nappal később ezt követte az egyházi szertartás, amelyre a monacói Szent Miklós-székesegyházban került sor.

Grace Kelly esküvői ruhája több mint gyönyörű volt. Helen Rose a Metro-Goldwyn-Maye -től és 3 tucat ember tervezte, akik több mint egy hónapig dolgoztak rajta. Minden idők egyik legelegánsabb menyasszonyi ruhájaként emlegetik.

Még most is, amikor a ruha a Philadelphiai Művészeti Múzeumban látható, állítólag ez a legnépszerűbb kiállítási tárgy ott.

Egy titokra fény derül.

De van még egy tárgy, ami megérdemli a figyelmünket: Grace Kelly esküvői cipője. Mint kiderült, titkot rejtett. Miután a szakértők úgy döntöttek, hogy megröntgenezik Grace Kelly esküvői cipőjét, a jobb cipő talpa alatt egy kerek tárgyat találtak.

Ez a fémtárgy egy rézpénz volt, amelyet Kelly jobb cipőjébe varrtak. A szakértők úgy vélik, hogy azért tették oda, hogy szerencsét hozzon. A hercegné úgy döntött, hogy megtartja a hagyományt, miszerint egy érmét mélyen a cipő belsejébe rejt, és nyilvánvalóan megkérte a cipészmestert, hogy rejtse el mindenki szeme elől.

Vajon tényleg működött a trükk?

Akár az elrejtett érme, akár a szerelem ereje volt az oka, ők ketten csodálatos életet éltek együtt. Három gyermekük született, és boldogan éltek egész hátralévő életükben.

A te kultúrádban milyen esküvői trükköket használnak a menyasszonyok a szerencse bevonzására?