Emberek Érdekesség

Hogyan él fenntartható életmódot ez a 9 híresség

A klímaváltozás a világ minden országára, valamint az életekre is hatással van. Az igazság az, hogy az éghajlatváltozás megállítása sürgős, és mindannyiunknak változtatni kell rajta. Az egyik dolog, amit tehetünk, hogy fenntartható megoldásokba fektetünk be. Néhány kedvenc hírességünk pedig élen jár a fenntartható életmód innovatív és előremutató módszereivel.

Összegyűjtöttük ezt a listát azokról a hírességekről, akik környezetbarátabb életet élnek, hogy inspiráljunk téged is, és elgondolkodtassunk azokon az egyszerű változtatásokon, amelyeket te is megtehetsz az életedben, hogy segítsd a bolygót.

1. Adele

A sikeres énekesnő brightoni otthonát napenergiával működő térré alakította át, így az egyik legkörnyezetbarátabb otthon lett a környéken. A felújítás során napelemeket szerelt fel, amelyek az otthon áramellátását biztosítják.

2. Shailene Woodley

Shailene Woodley elárulta, hogy ruháinak nagy részét turkálókból szerzi be, és csak használt ruhákat vásárol. Azt mondta, hogy „megteszem a felelősségemet, és összhangban élek a természettel, ahelyett, hogy folyamatosan harcolnék ellene”. A vizét is friss forrásokból gyűjti, amikor lehetősége van rá. Társalapítója volt az All It Takes nevű szervezetnek, és díjakat kapott a változáshoz való hozzájárulásáért.

3. Drew Barrymore

Drew Barrymore nemcsak állatvédő, de támogatja a környezetbarát szépségápolási termékeket is. Megalkotta saját szépségápolási termékcsaládját, a Flower Beauty-t. Termékei az Egyesült Államokban készülnek, hogy elkerüljék a szállítással járó környezeti terhelést, és mind valódi és ártalmatlan összetevőkből készülnek. Ráadásul megfizethető áron árulja őket, így bárki megengedheti magának, hogy fenntartható legyen, és csak a vörös szőnyegeken viseli saját szépségvonalát!

4. Joaquin Phoenix

A színész vegán életmódot folytat, ami azt jelenti, hogy semmilyen módon nem használ állatokat. Hírnevét arra használta fel, hogy vegán menüket szorgalmazzon a díjátadókon, például az Oscar-gálán és a Golden Globe-on. Amikor Jokerért elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, kegyetlenségtől mentes öltönyt viselve, arra használta fel a platformot, hogy szenvedélyes beszédet mondjon a környezetről és arról, hogyan bánunk az állatokkal.

5. Cate Blanchett

Cate Blanchett az Ausztrál Természetvédelmi Alapítvány nagykövete, hogy kampányoljon a környezeti igazságosságért, és arra bátorítsa az embereket, hogy osszák meg az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmaikat. Szülőhazájában, Ausztráliában segített a Sydney Theatre Company színházi társulatnak abban is, hogy napenergiával működő tetőt szereljenek fel.

6. Leonardo DiCaprio

A 24 éves Leonardo DiCaprio 1998-ban hozta létre alapítványát, hogy megóvja az utolsó vadregényes helyeket, és olyan megoldásokat valósítson meg, amelyekkel helyrehozhatjuk a természethez fűződő kapcsolatunkat. Ennek révén számos természetvédelmi projektet finanszírozott, sőt, az ENSZ is kinevezte „a béke hírnökévé”, amiért a környezetvédelemről beszélt.

7. Natalie Portman

Natalie Portman úgy véli, hogy minden aktivizmusa összefügg, a feminizmustól a vegánságig. Környezettudatos vegán, és még a 2018-as Eating Animals című dokumentumfilm narrátora is volt, hogy felhívja a figyelmet a húsipar problémáira. Saját vegán cipőcsaládot is alapított, és a bevételt a Nature Conservancy globális környezetvédelmi szervezetnek adományozta.

8. Emma Watson

Emma Watson nagyon tudatosan választja meg, hogy mit visel, és a fenntartható divatot szeretné tanítani. Létrehozta a @the_press_tour Instagram-fiókot, hogy dokumentálja a Szépség és a Szörnyeteg sajtóturnéján viselt ruháit.

Stylistjával együttműködve dokumentálta a sajtókörútra szánt megjelenéseit az Instagramon. A képaláírásokban kiemelte az egyes márkák történetét és környezetbarát gyakorlatát. Például egy kabátot viselt a Stella McCartney-tól, az első luxusmárkától, amely elkötelezte magát amellett, hogy a ruhákat állatoktól származó bőr, toll vagy szőrme felhasználása nélkül készíti. Ehelyett McCartney olyan anyagokat fejlesztett ki, mint az újrahasznosított anyagok és az organikus pamut.

9. Olivia Wilde

Olivia Wilde a Föld Napja tiszteletére divatkollekciót indított a thredUP-pal. Küldetése, hogy tájékoztassa az embereket a divatipar környezeti hatásairól és arról, hogyan csökkenthető a divatipar szénlábnyoma. Cége, a Conscious Commerce fenntartható adománygyűjtési lehetőségeket biztosít a márkák számára, a kollekcióból származó bevétel egy részét pedig a fenntarthatóságra összpontosító tervezők támogatására fordítja.

Kaptál inspirációt a fenntarthatóbb életmódra? Milyen tippeket osztanál meg másokkal a környezetbarátabb életmóddal kapcsolatban?

via