Érdekesség Film

Hogyan győzte le Elizabeth Olsen a félelmet, hogy a testvérei árnyékában kell élnie, és hogyan épített nagyszerű karriert egyedül?

A színészet világába betörni sosem könnyű. Ha valaki olyan szerencsés, hogy sikeres rokonai vannak, az kikövezhet bizonyos utakat, de ennek is lehetnek hátrányai, például az, hogy a hasonló sikerek megismétlésének terhét kell cipelnie. Elizabeth Olsen színésznő sikeresen túltette magát azon, hogy két híresség, az Olsen ikrek testvére, és nagyszerű karriert futott be egyedül.

Elmeséljük, hogyan sikerült Elizabeth Olsennek leküzdenie a félelmet, hogy testvérei háttérbe szorítják, és mostanra nagy sztár lett kasszasiker filmekben.

Sokan emlékszünk az ikrekre, Mary Kate és Ashley Olsenre a legendás szitkom, a Bír-lak imádnivaló Michelle Tannerjeként, és a kilencvenes évek ifjúsági ikonjaiként tartják őket számon. Ennek fényében húguk, Elizabeth természetesen vonzódott a színészet világához, így rövid szereplései voltak testvérei filmjeiben, például a Vadnyugati galiba című filmben.

Bár úgy tűnt, hogy a családi siker útját hivatott követni, Elizabeth 10 évesen úgy érezte, hogy ez a világ nem neki való. „Hiányzott a sportcsapatom, a táncórám és az összes tanórán kívüli tevékenységem az iskolában” – mondta egy interjúban.

Mary-Kate és Ashley árnyéka kondicionálta őt, amikor elképzelte, hogy Hollywoodban kezd karriert. „Azt hiszem, már 10 évesen megértettem, hogy mi a nepotizmus eredendően. Nem tudom, hogy ismertem-e a szót, de zavart, hogy már fiatalon kapcsolatba hoztak vele” – mondta.

Végül a színészet iránti szeretete erősebb volt, mint bármi más, amit csinált, és Elizabeth elkezdett tanulni a New York-i Egyetem Tisch School of the Arts-on (a New York-i Egyetem előadó-, film- és médiaművészeti iskolája). Eleinte fontolgatta, hogy megváltoztatja a vezetéknevét, hogy ne hozzák összefüggésbe a nővéreivel, és Elizabeth Chase-ként mutatkozzon be, bár végül büszkén használta eredeti vezetéknevét.

Miután átbukdácsolt néhány meghallgatáson, például Daenerys szerepére a Trónok harca sorozatban, végül megkapta első nagyobb szerepét a Martha Marcy May Marlene című független filmben, amiért nagy kritikai elismerést kapott, és remek kezdetnek bizonyult a karrierje szempontjából.

Az a szerep azonban, amely nagy lökést adott neki a hírnév megszerzéséhez, Wanda Maximoff szerepe volt, akit a képregényekben a Marvel Moziverzumban Skarlát Boszorkányként ismerhetünk. Ebben a szerepben a Bosszúállók: Ultron kora című filmben debütált, és azóta 5 filmben szerepelt, emellett a WandaVízió című sorozatban is, ahol ő a főszereplő.

Bár a karakter egyértelműen megváltoztatta az életét és a karrierjét, nem mindig érezte magát teljesen jól a szerepében. Egyszer például arra panaszkodott, hogy szükségtelenül mélyen dekoltált ruhát kell viselnie. „Szeretem a fűzőt, de szeretném, ha magasabb lenne. Szeretném, ha egy kicsit magasabban fedne.”

Szerencsére, ahogy a karakter és így Elizabeth is egyre ismertebbé vált, a dolgok megváltoztak. A WandaVízió című sorozatban, amelyben Paul Bettany mellett játszott, részt vehetett a Skarlát Boszorkány képregényekben látható híres jelmez kreatív irányításában. Ráadásul abban a sorozatban nagy elismerést kapott az alakításáért, amiért Emmy-díjra jelölték a legjobb színésznőnek járó díjra egy limitált sorozatban.

Ma már Wanda a Marvel Moziverzum egyik alappillére, és a legújabb, Doctor Strange az őrület multiverzumában című film egyik legfontosabb szereplője. Elizabeth Olsen ezzel megmutatta, hogy a félelem nem béníthat meg minket, és hogy követnünk kell az álmainkat, bármilyen nehéznek is tűnik az út.

Melyik rokonoddal van közös szakmád? Mit tudnál mesélni nekünk erről az élményről?

via