Érdekesség

Hogyan lett egy volt olaszországi munkásból a leghíresebb srác a TikTok-on

Kevesen ismerik névről ezt az embert, de az arcát szinte mindenki ismeri, aki eltöltött már egy kis időt az interneten. Khaby Lame az a srác, aki úgy örökíti meg a furcsa life hackekre adott reakcióit, hogy közben egy szót sem szól. Khaby néhány hónap alatt az egyik legnépszerűbb emberré vált a világhálón. Nem sok más embernek volt még ilyen gyors elindulása.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, hogyan sikerült egy egyszerű olaszországi munkásnak meghódítania a TikTokot, és elérni, hogy világszerte emberek milliói szeressenek bele abba, amit csinál.

Khaby Lame 2000. március 9-én született Szenegálban. Amikor egyéves volt, a családja Olaszországba, Chivasso városába költözött, ahol szociális menedéket kaptak.

Az iskolában Khaby a futballért és a kosárlabdáért lelkesedett. Érettségi után CNC-gépkezelőként kezdett dolgozni egy digitális berendezéseket gyártó vállalatnál. Általánosságban véve egészen hétköznapi életet élt egészen addig a pillanatig, amíg 2020 márciusában ki nem rúgták.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Khaby Lame (@khaby00) által megosztott bejegyzés

Ahelyett, hogy más munkát keresett volna, ahogy Khaby apja követelte, visszatért a szülei lakásába, és úgy döntött, videókat készít a TikTokra.

Online időszaka kezdetén a tartalma nem sokban különbözött attól, amit a legtöbb blogger csinál. A videóiban Khaby olaszul beszélt feliratozva.

Kezdetben Khaby egy átlagos hálószobában forgatta videóit, amelyen még mindig idősebb testvérével osztozott. A TikToker szobáját Szenegál nemzeti zászlaja és kedvenc futballklubjának, a Juventus F.C.-nek sálja díszíti.

TikTok csatornája folyamatosan fejlődött, és már valamivel több mint 2 millió feliratkozót gyűjtött. Ám minden drasztikusan megváltozott 2021 áprilisának elején, amikor Khaby elkezdte felvenni a furcsa és haszontalan life hackekre adott reakcióit.

Az internetezők elkezdték megosztani a vicces videókat és feliratkozni az oldalára a TikTok-on. A hónap végére Khaby megelőzte a híres „táncoló milliomost”, egy Gianluca Vacchi néven ismert olasz fickót. Utóbbi volt a legnépszerűbb személy a TikTok-on Olaszországban (18,6 millió feliratkozó).

Csak emlékeztetni szeretnénk, hogy április elején még csak 2 millió feliratkozója volt.

Ma Khaby Lame hihetetlenül népszerű a TikTokon. Feliratkozóinak száma folyamatosan rohamosan növekszik. E cikk készítésének pillanatában (2021. július 16.) 90,8 millió követője volt. Ez több feliratkozó, mint amennyivel Kylie Jenner (33,7 millió), Dwayne the Rock Johnson (37 millió) és Will Smith (58,9 millió) rendelkezik.

2021. július 6-án Khaby Lame már a második helyen állt a TikTok feliratkozóinak számát tekintve, bár pár nappal előtte még a harmadik helyen állt. Úgy tűnik, hogy nagyon hamar átveszi az első helyet, miután megelőzte Charli D’Ameliót, egy amerikai bloggert, akinek 120,2 millió követője van. A The New York Times egyébként „a TikTok uralkodó királynőjének” nevezte őt.

Érdemes megjegyezni, hogy Khaby Instagram-fiókjának is elég nagy a követő száma, 29,5 millió.

Khaby egyenesen az otthonából szerzett hírnevet, anélkül, hogy egy szót is szólt volna, és nem használt mást, mint egy régi okostelefont és rögtönzött eszközöket. A beszéd hiánya és az arckifejezésekre való összpontosítás lett a sikerének kulcsa. Az emberek szeretik nézni, ahogy egy fiatal srác kipróbálja az egyszerű problémákra bonyolult és furcsa megoldásokat kínáló life hackeket; a videói végén pedig Khaby forgatja a szemét és széttárja a karját, mintha azt kérdezné a tippek szerzőitől: „Ti miért nem tudjátok így csinálni?”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Khaby Lame (@khaby00) által megosztott bejegyzés

Sok híresség és befolyásos személy már felfigyelt Khaby Lame-ra. Sőt, a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg is lájkolta az egyik posztját az Instagramon. Május 19-én Khaby találkozott Alessandro Del Pieróval, a Juventus csapat legendás focistájával.

Emellett Khaby Lame különböző cégek által is keresetté vált. A marketingszerződések mellett (például a Barilla tészta gyártójával) Khaby más ajánlatokat is kap együttműködésekről.

Vicces, hogy Khaby-t olasz TikTokerként ismerik világszerte, bár hivatalosan nem olasz – nem rendelkezik állampolgársággal ebben az országban. Khaby azt mondja, hogy az olasz állampolgárság hiánya soha nem okozott neki problémát. Ez egészen addig a pillanatig így volt, amíg népszerűvé nem vált, és rá nem jött, hogy a szenegáli útlevél megnehezíti az USA-ba szóló látogatói vízum megszerzését. Még mindig rengeteg papírmunkán kell keresztülmennie, hogy megkapja az állampolgárságot. Miután ez megtörtént, azt tervezi, hogy az Egyesült Államokba megy, ahol nagy lehetőségek várnak rá.

Más népszerű emberekhez hasonlóan Khaby sem szereti megosztani magánéletének részleteit. Egy dolog azonban egyértelmű: egy Zaira Nucci nevű lánnyal jár. Khaby egyszer már közzétett szeretett barátnőjének dedikált történeteket az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Khaby Lame (@khaby00) által megosztott bejegyzés

Khaby Lame elég sok pénzt keres, de ez még mindig nem elég ahhoz, hogy valóra váltsa legnagyobb álmát, vagyis hogy házat vegyen az édesanyjának. „Talán majd a jövőben” – mondta.

Így lett egy hétköznapi srác az internet egyik legnépszerűbb emberévé anélkül, hogy drága felszerelést, bonyolult vizuális effekteket vagy zenét használt volna.

Tetszenek a vicces videók, amelyeket ez a híres TikToker készít?