Érdekesség

Hogyan viselhette Kim Kardashian Marylin Monroe eredeti ruháját a Met-gálán?

Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy a ruha, amit Kim Kardashian a Met-gálán viselt, egy lenyűgöző, de nagyon egyszerű nude ruha, és ez nem is állhatna távolabb az igazságtól, hiszen a ruha valójában Hollywood történelmének része.

Szerettünk volna mindent elmesélni a ruha egykori dicsőségéről, és arról, hogy mit kellett tennie a ‘Keeping up with the Kardashians’ sztárjának ahhoz, hogy viselhesse.

Egy kicsit a ruhadarab előtörténetéről.

Utazzunk vissza az időben 1962-ig, amikor Marilyn Monroe szerenádot adott John F. Kennedy elnöknek a Madison Square Gardenben. Ahol elénekelte a jól ismert „Happy birthday” című dal szövegét, aminek köszönhetően a ruha beceneve a „Happy birthday Mr. President dress” (Boldog születésnapot Elnök úr) lett. A ruha akkoriban nagy port kavart feltárulkozó jellege miatt, és nemrég Kim Kardashian „az eredeti meztelen ruhának” nevezte.

A világ valaha árverésen eladott legdrágább ruhája.

Marilyn Monroe arra kérte tervezőjét, hogy készítsen neki „egy igazán történelmi ruhát, egy káprázatos ruhát, amely egyedülálló”. A vázlatot Bob Mackie, egy nemrég végzett tervező készítette, az elképzelést pedig Jean Louis tervező keltette életre. Állítólag Marylin 1440 dollárt fizetett a darabért.

Embed from Getty Images

2016-ban a Ripley’s Believe It or Not Múzeum egy árverésen 4,8 millió dollárért vásárolta meg Marilyn Monroe egyedi darabját. Azóta a ruha tovább növelte az értékét, és most már több mint 10 millió dollárra becsülik. Kim Kardashian elmondta, hogy szereti az árveréseket, és így ismerkedett meg néhány emberrel az üzletben; ugyanazokkal az emberekkel, akik összekötötték őt a Ripley’s múzeummal.

A viselés feltételei.

A ruha történelmi jellege miatt nem olyan egyszerű csak úgy elkérni és viselni, protokollt kellett követni. Kim Kardashiant meg kellett hívni, hogy felpróbálja a ruha másolatát, hogy lássa, illik-e a testére. A replika tökéletesen illett rá, de amikor eljött az igazi ruha felpróbálásának ideje, csalódott volt.

A tévésztár számára úgy volt, hogy „vagy a ruha, vagy semmi”, ezért szigorú fitnesztervet tartott, amíg a ruha úgy nem illett rá, mint a kesztyű. Még a haját is platinaszőke szőkére festette, hogy megidézze az eredeti teljes megjelenést, amit Marylin viselt. A darabot nagy gondossággal kezelték, szakemberek bevonásával, hogy a ruhában ne keletkezzenek sérülések.

A Met-en a ruha épségének megőrzése érdekében Kim nem viselhette a szokásos testsminkjét, és csak a vörös szőnyegen viselte a ruhát a képekhez. Amikor Kim és Pete felértek a lépcső tetejére, átöltözött a ruha replikájába, amelyet szintén a Ripley’s Múzeum adott kölcsön neki.

A múzeum a közösségi médiában osztotta meg, hogy rajzolójuk elkészítette Bob Mackie ikonikus vázlatának másolatát, amelyen a tévésztár Kim Kardashian látható. Eközben a Keeping up with the Kardashians sztárja a közösségi médiában azt nyilatkozta, hogy megtiszteltetés számára, hogy viselheti azt az ikonikus ruhát, amelyet Marilyn Monroe 1962-ben viselt.

Téged melyik tény nyűgözött le a legjobban? Mi a véleményed arról, hogy Kim viselte az eredeti történelmi ruhát? Mondd el a véleményedet a kommentekben.

via