Érdekesség Nők

Kik a legszebb nők a világon a tudomány szerint

Bár egyetértünk abban, hogy „a szépség a szemlélő szemében van”, vannak tudományos mérőszámok, amelyekkel kiszámítható az arc vonzerejének mértéke. A képletet a szépség aranyarányaként ismerik, amely az ókori Görögországig nyúlik vissza. Gyorsan ugorjunk napjainkba, ahol ezt az egyenletet még mindig nagymértékben használják az arcplasztikai sebészek. Egyikük, Dr. Julian De Silva úgy döntött, hogy összeállít egy listát a világ 10 legszebb nőjéről, és megosztja, hogy pontosan mennyire kerültek közel az ókori görögök tökéletességről alkotott elképzeléséhez.

Minket lenyűgöz az ötlet, hogy az arcvonásokat konkrét számokkal mérjük. Megosztjuk azokat a hírességeket, akikről a tudomány megállapította, hogy a legjobb arcarányokkal rendelkeznek. Az is izgalmas lehet, ha megnézzük, hogy a saját személyes szépségpreferenciáink megfelelnek-e ennek a tudományos képletnek.

10. Cara Delevingne — 89.99%

A híres 30 éves modell leginkább sűrű, telt szemöldökéről ismert, aminek köszönhetően felkerült a top 10-es listára, szépen formázott ajkai mellett, amelyekkel 98,5%-ot ért el. Dr. Silva azonban kifejtette, hogy még előrébb került volna a listán, ha kisebb lenne a homloka.

9. Katy Perry — 90.08%

Az aranymetszéses arányok szerint a 37 éves előadóművésznő orra a legjobb tulajdonsága – különösen az orra töve az ajkai szélességéhez viszonyítva, ami 98,8%-ot ért el. Az álla kapta a legalacsonyabb százalékot a többi vonásához képest. Az arcformája is az egyik erősségének számít.

8. Natalie Portman — 90.51%

A 41 éves színésznő szemei 99%-os pontszámmal igazán jól állnak. A szemöldöke és az ajkai azonban egyaránt a legalacsonyabb pontszámot kapták markáns arcvonásai közül.

7. Scarlett Johansson — 90.91%

A 37 éves színésznő 99,9%-os, szinte tökéletes pontszámot kapott a szemek elhelyezkedésére. Az álla a második legjobb vonása, 99,4%-os pontszámmal. A legalacsonyabb pontszámot az arcformájára és a vékony ajkaira kapta.

6. Kate Moss — 91.05%

A 48 éves szupermodell homloka és szemtávolsága a 2 legnagyobb előnye az arcának. Az aranymetszés arányai szerint azonban a szemöldökfelülete és az arcformája kapta a legalacsonyabb pontszámot.

5. Taylor Swift — 91.64%

A 32 éves énekesnő álla és orra kapta a legmagasabb pontszámot az aranymetszés arányai szerint, mindkét vonás 97%-ot ért el. A szemöldöke 83%-kal a legalacsonyabb pontszámot kapta a többi vonása közül.

4. Ariana Grande — 91.81%

A 29 éves popsztár homloka, orra, álla és ajkai a legerősebb arcvonásai közé tartoznak az aranymetszés arányai szerint. A szemöldöke kapta a legalacsonyabb pontszámot.

3. Amber Heard — 91.85%

A 36 éves színésznőnek 99,6%-os pontszámmal szinte tökéletes az álla. Az orra is nagyon magas pontszámot kapott. 80,2%-kal az arcformája kapta a legalacsonyabb pontszámot a többi vonásához képest.

2. Beyoncé — 92.44%

A 40 éves sztárnak 99,6%-os pontszámmal szinte tökéletes az arcformája az aranymetszés arányai szerint. A szemöldöke és az orra kapta a legalacsonyabb pontszámot a többi arcvonásához képest.

1. Bella Hadid — 94.35%

A 25 éves modell 99,7%-kal az állára kapta a legmagasabb pontszámot, ezt követi a szeme elhelyezkedése 97,65%-kal, majd a homloka 97%-kal. A legalacsonyabb pontszámot a szemöldök tájéka és a szemöldöke kapta.

Te egyetértesz ezzel a listával? Te melyik gyönyörű nőt vennéd fel rá?

via