Érdekesség

„Idegen múmiákat” találtak a perui reptéren, de a tudósok most felfedtek valami nyugtalanítót

„Idegen múmiák” felfedezése egy perui repülőtéren világszerte nagy feltűnést keltett. Korábban Jaime Maussan újságíró és UFO-rajongó mutatta be a példányokat egy UFO-król szóló kongresszusi rendezvényen. Maussan bátran állította, hogy a testek, amelyeket állítólag a rejtélyes ősi Nazca-vonalak közelében találtak Peruban, nem hasonlítanak földi életformákra. Ahogy azonban a tudósok egyre mélyebbre ásnak a rejtélyes leletek körüli rejtélyben, valami még nyugtalanítóbbat fedeztek fel.

2017-ben 2 azonosítatlan lényt találtak Peruban.

A Mexikóban egy hivatalos meghallgatáson bemutatott rejtélyes maradványokat valójában évekkel ezelőtt fedezték fel. 2017-ben jól megőrződött múmiákat találtak mélyen eltemetve a perui Nazca homokos tengerparti sivatag alatt. A hely a rejtélyes óriási földi alakokról ismert, amelyeket általában az őslakos közösségeknek tulajdonítanak. Egyesek azonban úgy gondolják, hogy ezek földönkívüli lények művei lehetnek.

Évekkel később Mexikó először tartott meghallgatást a feltételezett „idegen testekről”.

Nemrégiben, 6 évvel a szokatlan perui felfedezés után, a mexikói törvényhozók rendkívüli bizonyítékokat kaptak egy idegenekkel kapcsolatos kongresszusi meghallgatáson. A tanúvallomás földönkívüli élet létezésére utalt, és Jaime Maussan mexikói újságíró és UFO-rajongó két leletet mutatott nekik, amelyekről azt állította, hogy nem emberi lények maradványai. Erre a történelmi eseményre szeptember 12-én került sor, ami Mexikó első hivatalos foglalkozását jelentette a földönkívüliek témájával.

Maussan szerint ezek a példányok semmilyen földi kapcsolatot nem mutattak. Két aprócska „testet” mutattak be, amelyeket mindkét kezükön három ujj és hosszúkás fej jellemzett. Azt állította, hogy körülbelül 1000 évre vissza datálhatók, korukat a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem által elvégzett széndioxid kormeghatározással állapították meg.

A tudósok felfedik a rejtélyes perui leletek mögött álló igazságot

Érdekes fordulat, hogy a perui főváros repülőterén tavaly októberben felfedezett „idegen múmiák” duója teljesen földi eredetűnek bizonyult, amint azt egy nemrégiben végzett tudományos elemzés feltárta. A szakértők egy Limában tartott sajtótájékoztatón babákra emlékeztető humanoid figuráknak nevezték el a példányokat, amelyekről kiderült, hogy emberi és állati részek kombinációjából készültek. Emellett egy, állítólag a perui Nazca régióból származó, háromujjú kéz is elemzésnek vetették alá, és a szakértők elutasították, hogy a földönkívüli élethez köthető lenne.

„Ezek nem földönkívüliek. Ezek a bolygóról származó állati csontokból készült babák, amelyeket modern szintetikus ragasztóval illesztettek össze” – mondta Flavio Estrada, a perui Jogi Orvosi és Törvényszéki Tudományok Intézetének régésze.

Hozzátette: „Ez egy teljesen kitalált történet”.

Az „idegen múmiák” felfedezése a perui repülőtéren széles körű intrikákat és spekulációkat váltott ki. Az ismeretlen felfedezése a kíváncsiság és a tudomány által vezérelve a kozmosz és rejtélyeinek megértésére irányuló folyamatos törekvésünket mutatja.

via