Emberek Érdekesség

Egy anya vitát váltott ki, amikor egy idős házaspár nem volt hajlandó átadni az ülőhelyeket a vonaton, amelyeket a gyermekei számára foglalt le

Mindannyian éreztük már azt a fajta frusztrációt, amikor a moziban foglaltunk helyet, de amikor megérkeztünk, valaki mást találtunk a helyünkön. Most képzeljük el, hogy ez a forgatókönyv a lehető legrosszabb végkifejletig fokozódik – az illető nem hajlandó megmozdulni. Nos, ez nem egy mozi volt, hanem egy vonat, és egy anyuka számára valóságos dilemmává vált, amikor egy idős házaspár hajthatatlanul megtagadta, hogy elhagyja a gyermekei számára gondosan lefoglalt helyeket. Ahogy a viták kibontakoznak, ne féljetek – a történet szívmelengető fordulatot vesz a happy end felé.

A nő négy helyet foglalt magának és a gyermekeinek.

Vihar tört ki a Cheltenhamből Nottinghambe tartó tömött vonaton, amikor Amanda Mancino-Williams, a háromgyermekes, frusztrált anya szembe találta magát egy idős házaspárral, akik elfoglalták az általa és családja számára szorgalmasan lefoglalt helyeket. Amanda dühét kifejezve azt állította, hogy a házaspár elutasította az előre lefoglalt jegyeit, és ragaszkodott hozzá, hogy nem mozdulnak.

Az anyuka a Twitteren osztott meg egy pillanatfelvételt a gyerekeiről, amint két ülésbe próbálnak bepréselődni, egy megható felirattal: „Ha egy anyuka 3 gyerekkel és táskákkal 4 helyet foglal egy hosszú vonatútra, és te az ő helyükön ülsz egy teli kocsiban, ne mondd neki előkelő hangon, hogy a jegyeik nem számítanak, majd ne mondd, hogy nem mozdulsz, úgy, hogy nem vagy hajlandó szemkontaktust teremteni. Ne legyél ilyen ember.” Az eset rávilágított az udvariasság és a jogosultság közötti összeütközésre a közös terekben, és beszélgetéseket váltott ki a családok utazás közbeni kihívásairól.

A hozzászólások megoszlottak.

A tweet kommentszekciója az ellentétes vélemények csataterévé vált, az egyik személy vehemensen védelmezte az idős házaspárt, kijelentve: „Nem. Tiszteld az időseket. Pont. Olyan korban vagyok, amikor a testem úgy érzi, mintha elütötte volna egy busz – én sem mozdultam volna a gyerekeidért!”.

A másik oldalon pedig dicsérték Amanda döntését, hogy megosztotta az esetet, valaki így fogalmazott: „Szép volt, hogy ezt közzétette! Lehet, hogy ez egy „mindennapos” eset, de ez nem mentség ennek a párnak a megdöbbentő viselkedésére”. A nézőpontok megosztottsága rávilágított a generációs tisztelet és az udvariassági elvárások körüli folyamatos vitára a közös nyilvános terekben.

A kalauz jobb helyeket adott nekik.

Szerencsére a helyzet pozitív fordulatot vett, amikor egy jószívű férfi felajánlotta a helyét. Az anyuka, Amanda így osztotta meg a tweetjében: „Egy kedves férfi felajánlotta nekem a helyét. Beszéltem a kalauzzal, aki nyugodt, kedves és bocsánatkérő volt, azt mondta, hogy ahelyett, hogy foglalkozna velük, átvisz minket egy üres asztalhoz az első osztályon. Felkaptam a táskáinkat, majd a párhoz fordultam, és mosolyogva mondtam, hogy ‘élvezzék a helyüket!'”

A kalauz közbelépése nemcsak a feszültséget oldotta, hanem a család élményét is emelte azáltal, hogy kényelmesebb helyre helyezte őket.

via