Érdekesség Nők

Ismerd meg a testszőrzet-aktivistát, aki arra inspirálja a nőket, hogy elfogadják természetes szépségüket

A szőrtelenítési piac a becslések szerint 2031-re eléri a 2,51 milliárd dollárt csak a lézeres eljárások esetében. Mivel a testápolás egyre inkább trend, a nőkön egyre nagyobb a nyomás, hogy mindig vajsima legyen a bőrük.

Bár semmi baj nincs azzal, ha valaki el akarja távolítani a testszőrzetét, vagy úgy dönt, hogy megtartja, Esther Calixte-Bea művész és aktivista szeretné normalizálni a természetes női szépséget, és hangosan és büszkén terjeszteni az üzenetet: nem minden nő néz ki egy bizonyos módon, és nem is kell.

Az önelfogadás volt az első lépés.

Esther, akit inkább testaktivista Queen Esie-ként ismernek, egészen 2018-ig érezte a nyomást, hogy leborotválja a testszőrzetét. Elárulta, hogy egy magazin fotózásához minden centiméterét leborotválta, és bizonytalannak érezte magát az utána következő dudorok és benőtt szőrszálak miatt.

„Gyűlöltem, hogy szőrös vagyok, és hogy annyi időt kellett pazarolnom arra, hogy eltávolítsam a testszőrzetemet” – osztotta meg egy Instagram-posztban. Esie belefáradt az egészbe, és felvállalja testszőrzetét és természetes szépségét.

Esie úgy döntött, hogy szembeszáll az elavult szépségszabványokkal.

Esie szerint a szépségipar azt akarja, hogy a nők egy bizonyos módon nézzenek ki, és a higiénia nevében a testszőrzet eltávolítását népszerűsítik. A montreali művész most az önszeretetről és az elfogadásról szól: „Kihívás elé állítottam magam, hogy először menjek úgy a strandra, ahogy vagyok. A testem szinte minden centiméterén szőr van. Büszkének és SZABADNAK éreztem magam!”

Testpozitív aktivistaként minden test számára egyenlő szeretetet kíván.

Minden test megérdemli, hogy szeressék, akár szőrös, akár nem. Esie úgy véli, hogy a nőknek következmények nélkül meg kell adni a választást, hogy akarják-e eltávolítani a testszőrzetet vagy sem. „Meg akarom mutatni a nőknek, hogy elmehetnek egy gálára úgy is, hogy a mellkas szőrzetük és a lábszőrzetük is látható”.

A művészetét arra használja, hogy a női szépségnek is hangot adjon.

A reprezentáció számít, és felnőve Esie nem talált magához hasonló nőket, ezért úgy döntött, hogy a művészetén keresztül szólal meg. Most kiállításokon mutatja be a testszőrös nőket ábrázoló műveit, remélve, hogy hatással lehet a fiatalabb generációra, hogy jól érezzék magukat a testükben.

Te hogyan szeretsz bánni a testszőrzeteddel?

via