Érdekesség

Ismerd meg Rumeysa Gelgit, a 25 éves nőt, aki a világ legmagasabb nője

Képzeld el, hogy nem egy vagy kettő, hanem öt világrekord van a zsebedben! Ilyen az élete Rumeysa Gelginek, a 25 éves törökországi nőnek, aki világszerte címlapokra került azzal, hogy ő a legmagasabb élő nő.

Rumeysa a platformján keresztül szeretné felhívni a figyelmet arra az állapotra, amelyben szenved. Az alábbiakban szeretnénk megosztani történetét olvasóinkkal.

Gyermekkor és a Weaver-szindróma.

Rumeysa egy rendkívül ritka genetikai mutációval, a Weaver-szindrómával született. Ez gyors növekedést okoz a szervezetben, gyakran korlátozza az ízületek mozgását és gyengévé teszi a csontokat. Rumeysa 5 éves kora előtt két jelentős műtéten esett át, hogy végül járókeret segítségével először járni tudjon.

Utazás a „Legmagasabb tinédzsertől” a „Legmagasabb nőig”.

2014-ben Rumeysa elnyerte a „világ legmagasabb élő női tinédzsere” címet, mivel 17 évesen 213,6 cm magas volt. 2021-ben 215,16 cm magas volt, ezzel a „legmagasabb élő nő” címre tartva igényt.

Magas termete és egészségügyi állapota miatt Rumeysa az idő nagy részében kerekesszékkel közlekedik. Azonban elhatározta, hogy a jó oldalát nézi, és minden napból a legjobbat hozza ki. „Minden hátrányból előnyt lehet kovácsolni magunknak, ezért fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, legyünk tisztában a lehetőségeinkkel, és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt” – mondta a Guinnessnek adott interjúban.

Egy nő, öt világrekord.

A két magassági világcsúcson kívül Rumeysa idén még hármat bezsebelt. Most már övé a leghosszabb élő női ujj (11,18 cm), a legnagyobb női kéz (a jobb 24,92 cm és a bal 24,26 cm), és a leghosszabb női hát (59.89 cm).

Nem hagyta, hogy bármi is visszatartsa álmai megvalósításától.

Mivel fizikailag nem tudott iskolába járni, Rumeysa otthonról végezte el tanulmányait. Mindig is a technológiai iparban szeretett volna dolgozni, ezért webfejlesztést kezdett tanulni, és ma már autodidakta módon Front-End fejlesztő. Emellett szószóló és kutató is. Szabadidejében szeret úszni, vásárolni, új helyeket felfedezni és a macskáját ölelgetni.

Te a legmagasabb vagy a legalacsonyabb ember vagy a családodban? Milyen kihívásokkal kell szembenézned emiatt? Szívesen meghallgatnánk a történeteidet a hozzászólásokban!

via