Érdekesség

Jamie Lee Curtis megbánta a plasztikát és a botoxot

Jamie Lee Curtis erőteljes üzenetet küld mindenkinek a testkommentárok káros hatásairól. Az 1985-ös Ingerlő idomok című film forgatása során történt egy incidens, amikor egy operatőr megjegyzést tett Jamie Lee Curtis szemeire, „puffadtnak” nevezve azokat. Ez az eset rávilágít arra, hogy az ilyen megjegyzések milyen káros következményekkel járhatnak az egyénre nézve.

Egy munkahelyi ítélet miatt plasztikai műtétet végeztetett.

Jamie Lee Curtis szerencsétlen találkozással szembesült egy operatőrrel, aki ítéletet mondott a fizikai megjelenéséről. A megjegyzése, miszerint a szemei „puffadtak”, szíven ütötte Curtist. „Plasztikai műtétet végeztettem – nem vált be, utáltam. Rosszabbul éreztem magam tőle” – mondja a színésznő, aki most a természetes szépség mellett érvel.

„Személy szerint megalázónak éreztem. Bementem egy fodrászszalonba, a vegyszerek szaga, a szín érzése a hajamon, ülni a hajszárító alatt – olyan volt, hogy minek?”

2002-ben Jamie bevallotta, hogy emlékszik arra, amikor egy operatőr azt mondta: „Nem tudom őt lefilmezni”. Ez nagyon megviselte őt.

A plasztikai műtéteken kívül néhány modernebb szépségápolási beavatkozás mellett döntött: „Volt egy kis zsírleszívásom. Volt egy kis botoxom. És tudod mit? Egyik sem működik. Egyik sem. Ez egy csalás. És én vagyok az, aki ezt fenntartja.”

Most a természetes szépség mellett érvel.

Curtis arra kéri az embereket, hogy hagyják meg a természetes arcukat és testüket, mert generációk szépségét töröljük ki. Nem fél az öregedéstől, és megmutatja, hogy senkinek sem kell félnie tőle. Ez normális dolog.

„És az a kifejezés, hogy anti-aging (öregedésgátló). Micsoda? Miről beszélsz? Mindannyian öregszünk! Mindannyian meg fogunk halni, Miért akarsz 70 évesen is 17 évesnek látszani? Én 70 éves koromban 70-nek akarok kinézni.”

A természetes szépség megóvásával és megünneplésével tiszteljük közös örökségünket, és biztosítjuk a fenntarthatóbb és harmonikusabb jövőt az elkövetkező generációk számára. A legfontosabb, hogy fizikailag és mentálisan egészségesek maradjunk.

via