Érdekesség

Jennifer Aniston felfedte a 4 egyszerű dolgot, amit azért tesz, hogy XS-es méretű maradjon (tipp: az egyikben benne van az ágy)

Miközben a világot továbbra is lenyűgözi Jennifer Aniston 54 évesen is lenyűgöző külseje, a népszerű Jóbarátok sztár nemrég egy őszinte interjúban osztotta meg fitnesz titkait. A beszélgetés során elárulta, milyen stratégiákat követ, hogy 50-es éveiben is fitten és jó kondícióban maradjon, és felvázolta a négy legfontosabb alapelvet, amelyet követ.

„Sok vizet iszom, naponta átmozgatom a testem, igyekszem teljes értékű, friss ételeket fogyasztani, és annyit alszom, amennyit csak tudok” – árulta el Aniston. „Ez utóbbi számomra kihívás, de nagyon fontos. Érzem, ha nem pihenek eleget” – magyarázta.

„Mindezek mellett igyekszem nagyon odafigyelni arra, hogy mit engedek be a fejembe… A világunk tényleg kihívásokon megy keresztül, és tudom, hogy mindannyian sokat törődünk vele, de néha úgy gondolom, elengedhetetlen, hogy kikapcsoljuk a zajt” – folytatta a sztár.

Aniston emellett beszélt az orvostudomány iránti szenvedélyéről is: „Mindig is lenyűgözőnek találtam. Volt egy időszak, amikor apám orvosi egyetemre ment, amikor a színészet lelassult számára, ezért költöztünk Görögországba, amikor öt-hat éves voltam. Így volt egy orvos/színész a háznál, aki bevezetett az orvostudomány és a kutatás világába. Vacsora közben leültünk és orvosi műsorokat néztünk. Még olyanokat is, mint a mikroműtétek, nem azt, amit általában vacsoraidőben néznél”.

„Mindig hálás vagyok a tudománynak és az orvosi közösségnek, akik továbbfejlesztik az emberi testről, az egészségünkről és arról szóló ismereteinket, hogy hogyan tudunk továbbra is jól élni, amikor öregszünk” – tette hozzá a színésznő.

De az is kiderült, hogy Aniston kifogástalan fizikumának titka talán nem is a több órás fárasztó edzésben rejlik, hanem valami sokkal egyszerűbb dologban. Még a legelszántabb fitneszrajongó is tudja, hogy a túlzásba vitt erőltetés nem vezethet jóra. A sztárnak van egy meglepő trükk a tarsolyában az edzésrutinját illetően: hallgat a testére. „Nem erőltetem meg magam annyira [az edzésben], mert az sérüléshez vezet, ha a tested és az agyad nem teljesen kipihent” – magyarázta Aniston.

Aniston reggeli és esti rituáléja meditációból, testmozgásból és sok vízből áll, de nem fél pihenni, ha nyugtalan éjszakája volt. Aniston fitnesszel kapcsolatos megközelítése hangsúlyozza a jó alvás fontosságát az egészséges test érdekében.

A színésznő szerint az alváshiány különböző egészségügyi problémákhoz vezethet, a hiányt nem lehet teljesen helyrehozni. Arról is elmélkedik, hogy fiatalabb korában természetesnek vette az alvást, és beérte mindössze 3-5 órával egy éjszaka, de ma már felismerte a pihenés fontosságát a csúcsteljesítmény érdekében.

Jennifer Aniston titka az egészséges életmódhoz egyszerű: a pihenés és a regenerálódás előtérbe helyezése. A színésznő meditációval, folyadékpótlással és testmozgással kezdi és zárja a napját. Ha nem alszik jól, Aniston a sérülések elkerülése érdekében módosítja az edzés intenzitását, és a regenerálódás maximalizálására összpontosít. Azzal, hogy hallgat a testére és holisztikusan gondoskodik magáról, Aniston bebizonyítja, hogy a jó egészség elérhető egy figyelmes megközelítéssel.

Ráadásul kiderült, hogy Aniston kész „szinte bármit” kipróbálni, hogy fiatalabbnak tűnjön. A híres színésznő rendszeresen folyamodik „alternatív” kezelésekhez, hogy megőrizze azt a fiatalos szépséget, amit mindannyian csodálunk.

via