Érdekesség

Elkezdtem „szörnyű parókákat” viselni a munkahelyemen, miután betiltották a rózsaszín hajamat

Egy 29 éves nő dilemma elé került nem sokkal azután, hogy elfogadta az állásajánlatot. Azt mondták neki, hogy vagy el kell takarnia a rózsaszín haját, vagy máshol kell munkát keresnie. Elfogadta a kihívást, és a korlátozás leküzdésének mulatságos módja vírusként terjedt el.

Emily Benschoter a TikTok-hoz fordult, hogy megossza az új munkahelyén megtett útját, de azzal a csavarral, hogy soha nem mutathatja rózsaszín haját, amíg szolgálatban van. Erre csak azután jött rá, hogy már elbeszélgettek vele, és felajánlották neki az állást, egy front-of-house pozíciót a vendéglátóiparban, mivel a felvételi eljárás során nem volt előzetes kapcsolatfelvétel a munkaadóival sem személyesen, sem videochaten keresztül.

A felettese ekkor javasolta, hogy viseljen parókát, és ekkor döntött úgy, hogy a legviccesebbeket választja ki, amiket csak talál. Az első TikTok-videója az első parókával 2023. július 19-én került fel, és ez volt a szövege: „Amikor rózsaszín hajad van, de a cég nem helyesli, ezért szörnyű parókát viselsz”.

Azóta az emberek beleszerettek a parókaválasztásába, és klipjeit több milliószor nézték meg. „Minél rosszabb a paróka, annál jobb” – vallotta be egy interjúban. „Ez egy módja annak, hogy megnyissam a beszélgetést az ügyfelekkel, akik szerint őrültség, hogy el kell takarnom a rózsaszín hajamat.”

Ugyanebben az interjúban Benschoter arra is szakított időt, hogy megmagyarázza, miért nem festette be egyszerűen a haját. „A hajfestés egy olyan munkához, ahol heti 40 órát dolgozom, nem volt opció” – árulta el. „Én egy önkifejező ember vagyok, és nagyon magabiztosnak érzem magam rózsaszín hajjal, így kitaláltam egy megoldást, hogy megtartsam a munkát és a hajamat.”

Annak ellenére, hogy jól szórakozik a helyzeten, nem helyesli azt. „Embertelen, hogy nem lehet elfogadni a névleges értékemet, mert a hajam nem hagyományos színű” – mondta. „Annyira felszínes, hogy a hajszínem akadályt jelent”.

Mint láttuk, a munkahelyi követelmények, amikor a fizikai megjelenésünkről van szó, egyesek számára problémát jelenthetnek. A „Sárkánylányként” ismert nő számára ez valójában lehetetlen feladatot jelentett. Amber Luke úgy döntött, hogy több mint 600 tetoválást csináltat, hogy megváltoztassa a külsejét, de most az emberek nem hajlandóak alkalmazni őt.

via