Érdekesség

Jennifer Aniston története sok nőhöz szól, akik úgy gondolják, hogy „nem kell házasnak vagy anyának lennünk ahhoz, hogy teljesek legyünk”

A legtöbb nőt, aki eléri a 30-as évei küszöbét, megkérdezték már, hogy mikor lesz gyereke. Valószínűleg többször is. A kérdezők számára úgy tűnik, nem számít, hogy ezek a nők nagyszerű karriert építettek, vagy életük egy olyan szakaszába léptek, ahol a gyerekek nem szerepelnek a tervben. Most képzeljük el, hogy olyan híresség vagy, mint Jennifer Aniston. Az emberek folyton ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, és elég fárasztó lehet, hogy állandóan magyarázkodnod kell.

Szeretnénk megosztani veled a Rachel Greent alakító színésznő történetét. A magánéletével kapcsolatos évekig tartó kommentek után nyíltan kifejtette, mennyire fontos, hogy eldönthesd, hogyan akarod élni az életed.

Korai karrier

Jennifer Aniston 1969. február 11-én született. Édesanyja és édesapja is színész volt, így a színészet már egészen kicsi korától kezdve ismerős volt számára. Egy New York-i zenei, művészeti és előadóművészeti iskolába járt, ahol dráma szakon tanult.

Eleinte még reklámokban sem tudott munkát találni. Több mint 2 évig egy fagylaltboltban és pincérnőként dolgozott. Kölcsönt vett fel, és utolsó pénzét arra költötte, hogy fotókat készíttessen, amiket a Jóbarátok meghallgatására használt fel.

A Jóbarátok sikere és az ikonikus Rachel Green

A Jóbarátok premierje 1994-ben volt, és a következő 10 évben abszolút sikert aratott. Jennifer karaktere közönségkedvenc lett – öltözékei és frizurái egy évtizedre meghatározták a trendeket, és mind a mai napig emlékeznek rájuk és utánozzák őket.

2000-ben Aniston hozzáment Brad Pitthez. A pár az emberek és a sajtó kedvence volt, akik folyamatosan figyelték, mit csinálnak, hova mennek, és főleg, hogy mikor lesz gyerekük. De ez sosem volt számukra prioritás. A házasság 2005-ben ért véget, és nem sokkal később Brad Pitt hivatalossá tette kapcsolatát Angelina Jolie-val.

Egy sztárkomikus

Jennifer szenvedhetett attól, ami sok olyan színésszel megesik, aki emlékezetes karaktereket játszik: megragad Rachel Green-nél, és soha nem ismerik el más szerepekben. Aniston azonban keményen dolgozott azért, hogy ez ne történjen meg. A Jóravaló feleség (2002) című filmben nyújtott szerepétől kezdve soha nem hagyta abba a munkát.

A Jóbarátok 2004-ben véget ért, és Jennifer karrierje átkerült a mozivászonra. Ugyanebben az évben jelent meg a Derült égből Polly című film egy másik nagy sztárral: Ben Stillerrel. 2006-ban jött a kasszasiker Szakíts, ha bírsz, amelyben Vince Vaughn oldalán játszott. Így Rachel hátra maradt, Jennifer pedig egyértelművé tette, hogy karrierje még csak most kezdődik. A színésznő 2012-ben csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en.

Új kihívások drámai szerepekben

Bár nagyszerű komikus, Jennifer nem akart ebbe a kategóriába sem besorolódni. 2005-ben a Kisiklottak című filmben játszott, majd 2008-ban jött a Marley meg én sikere. Szerepelt még a Nem kellesz eléggé (2009) és a Kellékfeleség (2011) című filmekben is. 2014-ben Jennifer mindenkit meglepett a Boldogság bármi áron című filmmel, amelyben egy krónikus fájdalmakkal küzdő nőt alakít.

Jennifer 2015-ben ment hozzá Justin Theroux-hoz. Munkahelyi sikerei ellenére magánélete miatt került magazinok címlapjaira. Egy interjúban azt mondta: „Senki sem gondol arra, hogy ez egy érzékeny téma lehet a páromnak és nekem. Nem tudják, hogy érzelmileg vagy orvosilag min megyek keresztül. Nagy a nyomás a nőkön, hogy anyák legyenek, és ha nem azok, akkor sérültek. Talán nem is az a célom ezen a bolygón, hogy szaporodjak. Talán más dolgokra vagyok hivatott.”

Egy nyílt levél, amelyben azt mondta: „elég”.

2016-ban Jennifer úgy érezte, hogy elérte a határt, és nyílt levelet tett közzé. Először fordult azokhoz, akik évekkel ezelőtt terhességi pletykákat találtak ki. Azonban nem vette magára, és egyáltalán nem volt rosszindulatú. Ehelyett inkább aggodalmat mutatott mások iránt.

Jennifer felvetette, hogy ahogy őt is kitették ennek, úgy minden nőt így ábrázolnak, egy kiforgatott szépségszabállyal. Aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a lányok abban a hitben nőnek fel, hogy csak akkor szépek, ha vékonyak.

Aniston határozott üzenetet küldött: „Teljesek vagyunk partnerrel vagy anélkül, gyerekkel vagy anélkül. Nekünk kell eldöntenünk, mi a szép, ha a testünkről van szó. Ez a döntés csakis a miénk. Hozzuk meg magunkért és a fiatal nőkért, akik követendő példaként tekintenek ránk. Nem kell házasnak vagy anyának lennünk ahhoz, hogy teljesek legyünk. Mi döntjük el, hogy mi a mi boldog befejezésünk.”

Jennifer Aniston ma: sokoldalú színésznő és üzletasszony

2021-ben a The Hollywood Reporter interjút készített vele otthonában, hogy beszélgessenek a Reese Witherspoonnal közös The Morning Show második évadának sikeréről, a Jóbarátok szereplőinek újraegyesüléséről és az Adam Sandlerrel készült Gyagyás gyilkosság című film közelgő bemutatójáról.

Jennifer bevallotta, hogy már nem nézegeti a magazinokat, és hogy „Régebben mindent magamra vettem, az összes terhességi pletykát és azt a meggyőződést, hogy ‘ó, a karrierjét választotta a gyerekvállalás helyett’. Senkinek sincs fogalma arról, miért nincs gyerekem, mi történik velem személyes és orvosi szinten.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés

Ma Jennifer élvezi a kozmetikai márkája sikerét, továbbra is válogatja a projektjeit, és olyan díjakat kap a karrierjéért, mint a Sherry Lansing Leadership Award 2021 decemberében, ahol beszédében kijelentette, hogy szerinte a legjobb munkája még hátravan.

Életed mely pontjain éreztél nyomást azzal kapcsolatban, hogy milyen a tested, vagy hogy akarsz-e anya lenni?

via