Érdekesség

Julia Roberts szóhoz sem jutott, miután egy DNS-teszt kimutatta, hogy biológiailag nem „Roberts”

Julia Roberts Hollywood egyik legfelismerhetőbb neve, de kiderült, hogy kicsit több történet van mögötte, mint azt kezdetben gondoltuk. A híres színésznő nemrégiben a Finding Your Roots (Gyökereink megtalálása) című műsorban szerepelt, amely mélyre merül az emberek családtörténetében, és gyakran talál meglepetéseket az út során. És higgyétek el nekünk, ha azt mondjuk, Julia nem volt felkészülve a rá váró felfedezésre.

A műsorvezető, Henry Louis Gates Jr. azzal kezdte, hogy bemutatta Juliának dédapját, John Pendleton Robertset, aki állítólag 1878-ban született Willis R. Roberts és Rhoda Suttle gyermekeként, ahogy a család évekig hitte. A családfából azonban kiderült, hogy Willis R. Roberts 1864-ben hunyt el, több mint egy évtizeddel azelőtt, hogy Julia dédapja megszületett volna.

„De – várjunk csak – de én nem vagyok Roberts?” – ejtette ki az Oscar-díjas színésznő, amikor rájött, hogy Willis R. Roberts nem lehetett az ő ükapja. A műsorvezető folytatta a magyarázatot, hogy tovább kutattak a feljegyzésekben, hogy megtalálják azt a titokzatos férfit, aki Julia igazi ükapja volt. Sajnos a feljegyzések nem mutatták meg a lány dédnagyapjának apját, így a DNS-hez kellett fordulniuk.

További kutakodás után a keresés egy Henry McDonald Mitchell Jr. nevű férfihoz vezetett. „Szóval mi vagyunk a Mitchellek?” – hallotta zavartan Julia életében először biológiai ükapja valódi nevét.

A házigazda megerősítette: „Te vagy Julia Mitchell. Biológiailag nem vagy Roberts”. A színésznőnek elállt a szava, abban a pillanatban csak ennyit tudott kimondani: „Hűha”.

Miután Julia hagyta, hogy az információ leülepedjen, megosztotta gondolatait a felfedezéssel kapcsolatban: „Egyrészt én – tényleg – elborult az agyam. És ez lenyűgöző. Másrészt pedig van egy részem, amelyik, amikor megnyugszom, még mindig képes felfogni, hogy a családom az én családom. És a Roberts nevet jobban szeretem!”

És ezzel el is dőlt, Julia természetesen megtartja híres vezetéknevét, de meggyőződésünk, hogy Robertséknek lesz miről beszélgetniük a következő családi vacsorán.

Végeztettél már DNS-tesztet vagy kutattad már a felmenőidet? Találtál csontvázakat az őseid szekrényében?

via