Érdekesség

Kate Middleton titokban tartotta a műtétjét, itt van miért

A Buckingham-palota megosztotta a híreket Károly király és Kate Middleton orvosi beavatkozásairól, de ezt különböző módon tették. Károly király esetében a műtétje előtt mindenkinek elmondták. Kate esetében azonban a műtétje utánig vártak, hogy elmondják az embereknek. A források szerint ezt szándékosan tették.

A palotából származó forrás azt mondta: „Ésszerű volt, hogy nyitottabbak legyenek, mert különben az emberek a legrosszabbra gondolhattak volna”. Hivatalos közleményükben kifejtették, hogy Károly király azért akart beszélni a diagnózisáról, hogy mások ne érezzék furcsának a kezelést.

És úgy tűnik, ez be is vált. A magazinok szerint a király bejelentése után hatalmas, 1000%-os növekedés volt abban, hogy az emberek a prosztatamegnagyobbodással kapcsolatos információkat kerestek az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálatának honlapján.

Azért döntöttek úgy, hogy mindenkit előre tájékoztatnak Károly király orvosi beavatkozásáról, mert el akarták kerülni a pletykákat és az aggodalmakat. Úgy gondolták, jobb, ha nyíltak és támogató környezetet teremtenek.

Másrészt azért vártak a Kate műtétjéről szóló hírek megosztásával, hogy Kate-nek legyen egy kis magánélete a folyamat alatt.

Ez a körültekintő döntéshozatal figyelembe vette a különböző típusú műtéteket és azt is, hogy az emberek hogyan látják Károly királyt és Kate Middletont. Ezzel a Buckingham-palotának sikerült úgy megosztania az információkat, hogy közben tiszteletben tartotta a magánéletet, sőt, még nagyobb érdeklődést is kiváltottak a nyilvánosság körében az egészségügyi témákról szóló beszélgetések iránt.

Kate hercegnének hasi műtétje volt. Egy királyi bennfentes szerint „jól van”. A kórházban 10-14 napot kellett töltenie, majd három hónapra van szüksége ahhoz, hogy otthon jobban legyen. Bár a palota nem árulta el, hogy pontosan mi a baj, de azt megemlítették, hogy nem rákról van szó.

A palota megosztott egy üzenetet Kate-től, amiben azt írja, hogy hálás mindenki érdeklődéséért. Reméli, hogy az emberek megértik, hogy szeretné, ha a gyerekei számára normálisak lennének a dolgok, és hogy az egészségügyi adatai magánügyek maradnak.

Közszereplőnek lenni kihívás lehet, hiszen az állandó figyelem és vizsgálat a mindennapok részévé válik. A reflektorfényben álló emberek gyakran nehezen tudnak úgy átvészelni személyes kihívásokat, hogy ugyanolyan magánéletet élvezzenek, mint mások.

via