Érdekesség Film

Kate Winslet merész lépése a Titanic forgatásán segítette a film varázsát

Nem titok, hogy a filmjeleneteket nem sorrendben veszik fel, és a legelső jelenet, amelyen a Titanic stábjának dolgoznia kellett, a híres „Rajzolj le úgy, mint azt a francia lányt!” pillanat volt. A filmsztárok alig ismerték egymást, és ez nagyon kínos lehetett volna, de Kate Winslet megtalálta a módját, hogy megtörje a jeget.

Kate és Leo nem ismerték egymást, mielőtt a Titanic forgatásán találkoztak.

A duó már több mint 2 évtizede elválaszthatatlan, és többször is megmutatták nekünk, mit jelent az igazi barátság. Nyilvánosan mindig támogatták és gratuláltak egymásnak a nagy eredményekhez, sőt DiCaprio még az oltárhoz is kísérte őt, amikor férjhez ment. A magánéletben pedig a sztárok mindig számíthattak egymásra életük rossz időszakaiban.

A Titanicban való szereplésük előtt még csak idegenek voltak. A forgatás első napján pedig le kellett forgatniuk egy jelenetet, amelyben Rose-nak le kellett vetkőznie, hogy Jack lerajzolhassa őt, mint az egyik „francia lányát”.

Valamit tenni kellett, hogy megtörjön a jég.

Egy idegen jelenlétében meztelenül szerepelni kétségtelenül kínos lenne bárki számára. Először is, ahhoz, hogy a jelenet működjön, a színészek között meg kellett lennie a kémiának. Másodszor, Kate és Leo előtt hónapokig tartó közös munka állt, így ha a kapcsolatuk feszülten indult, az nagyobb problémává válhatott volna.

Szerencsére Kate nem szokott szégyenlősködni. DiCaprio így emlékezett vissza a forgatás napjára: „Nem szégyenkezett miatta. Előre meg akarta törni egy kicsit a jeget, ezért villantott nekem”.

Merészsége megnyugtatta Leót, és nagyszerű barátsághoz vezetett.

Leonardo kijelentette, hogy bár nem volt felkészülve Kate Winslet pajkos viselkedésére, nem bánta. „Nem voltam erre felkészülve, így ő egy kicsit jobb volt nálam. Ezután már elég jól éreztem magam”.

Sőt, a forgatáson ők lettek a tréfamester duó, Leonardo off-screen munkája pedig „Kate felháborítása” volt – emlékezett vissza Billy Zane, aki Rose vőlegényét, Calt alakította. Megemlítette, hogy DiCaprio csínytevései közül az egyik az volt, hogy nagyon hátracsavarta a szemhéját.

A páros a 7 hónapos forgatás alatt a legjobb barátok lettek.

Embed from Getty Images

Míg a filmvásznon egy szerelmespárt kellett játszaniuk, addig a kamerák kikapcsolásakor két jó barát voltak, romantikus szándékok nélkül. Kate szerint sosem voltak szerelmesek, és sosem flörtöltek egymással.

Ehelyett DiCaprio megjegyezte, hogy „egymáson töltötték ki a forgatás stresszét, egymásnak ventilláltak, vigyáztak egymásra”. Végső soron hálásnak érzi magát, hogy Winslet volt a partnere a képernyőn, hiszen nélküle „sokkal nehezebb lett volna a film forgatása”.

Kate elárulta, hogy bár ideges volt a Leóval való forgatás előtt, mert a férfi „egy kicsit káprázatos”, és félt, hogy „olyan fülledtnek, Shakespeare-esnek és angolosnak” találja majd, elmondása szerint rögtön egymásra kattantak, amint találkoztak.

A színészek a mai napig „nagyon, nagyon közel állnak egymáshoz”, és néha véletlenszerűen idéznek egymásnak sorokat a Titanicból, mert ők az egyetlenek, akik ezt meg tudják tenni, és nagyon viccesnek találják.

Szóval Kate Winslet kockázatos húzása végül sokkal jobban sikerült, mint azt remélni lehetett.

via