Érdekesség

Kate Winsletet Hollywood „rossz alakúnak” tartotta, de a mostani válasza erre hihetetlenül merész

Kate Winslet mindig is a testpozitivitás és az önelfogadás szószólója volt. Gyakran felszólalt az irreális szépségnormák ellen, amelyeket a szórakoztatóipar a színésznőkre kényszeríthet. Nemrég az Oscar-díjas színésznő utalt egy jelentőségteljes akcióra, amelyet a testszégyenítéssel kapcsolatos korábbi tapasztalataira válaszul tett. Ez a megnyilatkozás egybeesik azzal, hogy részt vesz a 2023-ban megjelenő Lee-életrajzi filmben, amelyben a vezető produceri és főszereplői szerepet is magára vállalja.

A sztár elárulta, hogy állandó kritikát kellett elviselnie gömbölydedebb testalkata miatt, amikor először lépett be az iparágba. Sőt, azt tanácsolták neki, hogy csökkentse a karriercéljait, amikor a meghallgatások előtt a súlyáról kérdezték.

Winslet így fogalmazott: „Állandóan azt mondták, hogy rossz alakom van, állandóan azt mondták, hogy kevesebbel kell beérnem”. Annak ellenére, hogy Winslet annak idején úgy gondolta magáról, hogy ő a „kövér gyerek a hátsó sorban, aki rossz cipőben van”, merész döntésében megtalálta az erőt. Úgy döntött, hogy bátran újra elkészíti a híres fotós, Lee Miller topless fotóját, akit a filmben alakít.

A színésznő hangsúlyozta bátor döntését: „Tudod, nagyon bátornak kellett lennem ahhoz, hogy hagyjam, hogy a testem a leglágyabb változata legyen önmagának, és ne rejtőzzek el ez elől”. Elmesélte, hogy még a saját csapatának tagjai is azt javasolták neki, hogy változtasson, amire ő dacosan válaszolt: „Miért? [Azért] a húsdarabért, amit látni lehet? Nem, ez így lesz!”

Winslet így folytatta: „Jobban tudom, minthogy értékes energiát pazaroljak a fizikai énem kritizálására. Szerintem minden nő jobban teszi, ha csak annyit mond: Hiszek magamban. Nem számít, mit gondolnak mások; ez vagyok én – fogadjuk el.”

Winslet felidézte azt is, hogy a média részéről a testet megszégyenítő viselkedést is el kellett viselnie, különösen a Titanicban nyújtott áttörő szerepe után. „Azt hiszem, ez valószínűleg abból fakad, hogy a 20-as éveimben a mainstream média borzalmas vizsgálatának és ítélkezésének voltam kitéve” – osztotta meg Winslet.

2022 decemberében őszintén beszélt arról, hogy az 1997-es James Cameron-eposzban játszott szerepe után milyen testszégyenítéssel kellett szembenéznie. „Úgy tűnik, túl kövér voltam” – jegyezte meg azzal a régóta tartó vitával kapcsolatban, hogy Leonardo DiCaprio karaktere miért nem fért fel a film végén a tutajra. „Miért voltak ilyen gonoszak velem? Annyira gonoszak voltak. Még csak nem is voltam kövér”.

Majd így folytatta: „Azt mondtam volna az újságíróknak, reagáltam volna, azt mondtam volna: ‘Ne merészeljetek így bánni velem. Fiatal nő vagyok, a testem változik, most jövök rá, mélyen bizonytalan vagyok, rettegek, ne tegyék ezt még nehezebbé, mint amilyen már most is’ – mondtam volna.”

Winslet érdekérvényesítése emlékeztetőül szolgál arra, hogy az önbizalmat és az önelfogadást helyezzük előtérbe a külső ítéletek helyett. Mélységesen csodáljuk ennek a nagyszerű színésznőnek a munkásságát, de mindenekelőtt azt a nagy bátorságát, hogy a valódi testek szeretetének szószólójává vált.

via