Érdekesség

Lusta otthonlévő anya vagyok, aki utálja a takarítást – nem érdekel, hogy a házam rendetlen

Otthonülő szülőnek lenni kétségtelenül az egyik legmegerőltetőbb szerep, mégis gyakran alábecsülik. Amanda Rose, a 2 gyermekes anyuka, aki a gyermekei otthoni gondozásának szenteli idejét, új megvilágításba helyezte azokat a kihívásokat, amelyekkel a szülők szembesülhetnek, megmutatva a világnak, hogyan néz ki a szűretlen valóság. Amanda továbbra is őszintén megmutatja állandóan rendetlen házát az interneten, még akkor is, ha néhány netező részéről kemény kritikával szembesült.

Amanda Rose egy önjelölt „lusta anya”.

Az Amanda Rose névre hallgató TikToker közel 1 millió követőt gyűjtött össze mindennapi vlogjainak megosztásával. A kétgyermekes anyuka nem fél megmutatni rendetlen házát, és bevallja, hogy egyszerűen nem szeret takarítani maga után. Az önmagát lusta háztartásbeli anyukának nevező lusta anyuka újra és újra posztol kaotikus otthonáról és arról, hogyan próbál rendet tartani benne.

Rendszeresen posztol rövid videókat, amelyekben megpróbálja rendbe tenni rendetlen házát.

Amanda Rose az egyik videójában bevallotta, hogy csak másnap takarítja ki a házát, és hagyja, hogy a maradék étel és a piszkos edények felhalmozódjanak. És nem a konyhája az egyetlen helyiség az otthonában, aminek a kezelésével gondjai vannak. Általában hagyja, hogy a nappalijában is addig halmozódjon a rendetlenség, valamint a szennyes, amíg nincs más választása, mint megpróbálni mindent feltakarítani.

Amanda szembesült némi kritikával, de úgy véli, ő „anya, nem szobalány”.

Mivel Amanda megmutatta, milyen is az élete valójában „lusta anyukaként”, feldühített néhány embert, akik kritikával illették. Az egyik videója alá valaki azt írta: „Csajszi, nekem 6 gyerekem van, és az én házam nem ilyen…”, míg egy másik személy hozzátette: „Az én házamnak nem kell makulátlannak lennie, de a szemetes ne legyen tele, és a mosogatás legyen megcsinálva Ennyi az egész.”

Amanda Rose azonban emlékeztette az embereket, hogy ő anyának tartja magát, és nem szobalánynak. Inkább a gyerekeivel tölti az idejét, és később takarít ki mindent, ahelyett, hogy folyamatosan takarítana, hogy rendben tartsa a házát.

Az otthonlévő anyuka őszinte hozzáállását sokan értékelték is.

Másrészt Amanda reális megközelítése a szülői szerephez és az otthonmaradó anyasághoz szintén sokak elismerését kivívta. „Úgy néz ki, mint az én otthonom, mindig takarítok, de sosem lesz tiszta” – nyugtatta meg az egyik rajongója. „Imádom ezt. Olyan könnyű lemaradni a házimunkával és a takarítással, és nem kellene rosszul vagy kínosan éreznünk magunkat emiatt” – értett egyet valaki más. „Ez sokkal normálisabb, mint azt az emberek gondolnák. Nagyszerű anya vagy.”

Mindannyian tudjuk, hogy otthonmaradó szülőnek lenni nem sétagalopp. Sőt, egy nemrégiben készült tanulmány szerint az otthon maradó anyák kevésbé boldogok és elégedettek, mint dolgozó társaik.

via