Érdekesség

Marisa Tomei 58 éves lett, és itt van az ő 5 titka a méltóságteljes öregedéshez

Az Oscar-díjas Vinny, az 1ügyű-ben nyújtott alakításáról, a Marvel Pókember-filmekben May néniként nyújtott szerepéről, valamint számos más filmben és tévéfilmben nyújtott alakításáról ismert Marisa Tomei közel 40 éve szórakoztat minket. És mivel lassan hatodik életévtizedének végéhez közeledik, miközben még mindig úgy néz ki, mint egy 30 éves, kíváncsiak lettünk, mit tesz azért, hogy ugyanolyan élettelinek tűnjön, mint valaha.

A legfőbb titka, hogy fiatalos maradjon, az egészséges táplálkozás.

Azt mondja, ez egy belülről kifelé irányuló dolog, mivel az, amit a testedbe teszel, sokkal fontosabb, mint az, amit a külsőddel teszel. „Amit eszem, és ahogyan a testemhez kapcsolódom, az táplálja a külsőmet” – árulta el Marisa.

Szinte mindig igyekszik helyi, szezonális és organikus ételeket fogyasztani, és mindent megtesz azért, hogy nyugodt maradjon, még akkor is, ha stresszes helyzetekkel találkozik.

Meditál, kirándul, és időnként jógázik.

A mozgásos meditáció lehetővé teszi Tomei számára, hogy otthon érezze magát a saját bőrében. Segít neki mentális, spirituális és fizikai szinten is. Még mindig jár túrázni, tornázik és jógázik is, de szilárdan hisz abban, hogy az, ahogyan ezek a gyakorlatok hatnak a belső énjére, mindennek a sarokköve.

Tomei a méregtelenítéshez infraszaunát használ.

Tomei elmagyarázta, hogy az infraszaunák belülről kifelé melegítik a testet, és ettől könnyebbnek és energikusabbnak érzi magát. Emellett segítenek kiiktatni a szervezetben „lappangó” mérgeket, különösen akkor, ha gyógyszereket kell szedni vagy sok cukrot fogyasztunk, és a bőrnek is jót tesznek.

Egy másik titka a ragyogó bőrért az, hogy zuhanyzás előtt száraz körkefét használ.

Tomei egy ősi ayurvédikus rutint gyakorol, amely magában foglalja a bőr gyengéd kefélését a szíve irányába. Ez simává teszi a bőrt, és mozgásban tartja a nyirokmirigyeket.

És ami a legfontosabb, hallgat arra, hogy mit akar a teste.

Tomei nem hisz a trükkökben vagy akár a rutinokban. Hallgat a teste igényeire, és követi azokat. A nap végén pedig egyszerűen csak próbálja tartani magát, mint mindenki más.

Neked vannak titkaid a jó öregedéshez? Oszd meg velünk a hozzászólásokban!

via