Érdekesség

Matt Leblanc története, aki felfüggesztette a karrierjét, hogy a lányával legyen

Néhány színészre egy adott szerep miatt emlékeznek. Ez Matt LeBlanc esete: a Jóbarátok című sorozatban Joey Tribbiani szerepének köszönhetően vált híressé, és szerettette meg velünk csábító személyiségét, humorát és híres mondatát: “Na, mi a helyzet?” A kamerák reflektorfényétől távolodva azonban a színész nehéz időket élt át. A pénzhiánytól kezdve a betegségig, amit a lányánál diagnosztizáltak 8 hónapos korában.

Matt LeBlancban egy olyan történetet találunk, amely arra inspirál minket, hogy legyőzzük az élet nehéz pillanatait, álljunk fel a nehéz időkben, és győzzük le a megpróbáltatásokat, amíg újra kisüt a nap.

Gyermekként nem érdekelte a színészet.

Sok hírességgel ellentétben, akik tudják, hogy színészi pályára akarnak lépni, a fiatal Matt LeBlanc még csak nem is álmodott erről. Szenvedélye a motorkerékpárok voltak, és ácsnak is tanult.

A második szemeszterben otthagyta a főiskolát, és úgy döntött, hogy New Yorkba megy, hogy modellként próbáljon szerencsét, de azt mondták neki, hogy a magassága nem megfelelő ehhez a szakmához. Nem csüggedt azonban, és egy meghallgatáson sikerült leszerződnie egy ügynökkel. A televízióba került, miután olyan ismert márkák reklámjaiban szerepelt, mint a Levi’s, a Coca-Cola, a Heinz és a Doritos.

Ajtó a Jóbarátokhoz

Mattnek sikerült dolgoznia néhány tévésorozatban, mint például a TV 101. Volt egy visszatérő szerepe az Egy rém rendes család című sorozatban is. De egyik fellépés sem adta meg neki a szükséges anyagi stabilitást, nem is beszélve a hírnév felé való ugrásról, amire vágyott. A Jóbarátok sikere előtt a színésznek csak 11 dollárja maradt, és folyamatosan pénzhiánnyal küzdött, például a fogait maga hozta rendbe, mivel nem engedhetett meg magának fogorvost.

Az időtlen Joey Tribbiani

Matt LeBlanc kiválasztása nehéz volt a sorozat producereinek, akik a Jóbarátok: Újra együtt-ben elmondták, hogy hezitáltak közte és Louis Mandylor között. Utóbbi végül mégis feltűnt a sorozatban, de más szerepben. Ő volt Joey „ikertestvére”. LeBlanc karakterére a Jóbarátokban mindig is emlékezni fogunk a karizmájáról, a józan ész hiányáról, hatalmas és nagylelkű szívéről, és arról, hogy „tud” franciául.

Aztán szerelmes lett.

A Jóbarátok 2004. május 6-án ért véget. Egy évvel korábban Matt feleségül vette Melissa McKnight amerikai színésznőt, és még abban az évben apa lett. De sajnos a dolgok nem úgy alakultak, ahogy a boldog pár remélte, ugyanis 8 hónapos korában kislányuknak rohamai lettek.

A Jóbarátok után

Miután a szitkom véget ért, Matt folytatta karaktere alakítását az azonos című spin-offban, a Joey-ban. A sorozatot később törölték, ő pedig úgy döntött, hogy visszavonul a televíziózás világától, hogy lányával, Marinával lehessen. A kislánynál agykérgi diszpláziát diagnosztizáltak, egy olyan agyi rendellenességet, amely befolyásolja az idegrendszeri funkciókat.

Matt akkor jött rá, hogy a lányának problémája van, amikor kúszás közben mindig a bal oldalára esett. Amikor diagnosztizálták, figyelmeztették őket, hogy a betegség még a hangszálait is érintheti, ami lehetetlenné teszi számára a beszédet.

Búcsú a televíziótól

2006 októberében Matt elvált Melissa McKnight-tól. Attól az évtől kezdve egészen 2011-ig teljesen elhatárolódott a médiától. „Nem volt kedvem viccesnek lenni, sok minden történt a magánéletemben….. Nem tudom, hogy a házasságom bukásra volt-e ítélve, előtte remek kapcsolatunk volt. Talán a lányom betegsége volt az oka. Talán elvesztettem önmagam, túlságosan a munkámra koncentráltam” – nyilatkozta egy interjúban.

„Évekig alig hagytam el a házat. Kiégtem. Azt akartam, hogy ne legyenek kötelezettségeim, és ne legyek sehol. És olyan helyzetben voltam, hogy ezt megtehettem. A legtöbb színész felhívja az ügynökét, és megkérdezi, mit tudnak neki adni. Én felhívtam az enyémet, és azt mondtam neki, hogy néhány évre veszítse el a számomat. Sötét időszak volt. Majdnem idegösszeomlást kaptam” – mondta a Mirrornak.

A lánya iránti szeretet mindenek felett

Miután elvált a feleségétől és elhagyta a televíziózást, LeBlanc egy kaliforniai farmra költözött a lányával, bár a közös felügyeleti jogon osztoznak. „A lányomnál agyi problémát diagnosztizáltak. Nagyon sötét időszak volt, de sikerült túljutnunk rajta – nem azt mondják, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz?” – mondta a Mirrornak.

„Emlékszem, amikor megszületett. Attól a pillanattól kezdve, hogy ránéztem, beleszerettem, és még soha nem éreztem így korábban. Nem tudtam elhinni. Abban a pillanatban tudtam, hogy semmi sem állíthat meg abban, hogy szeressem őt, még akkor sem, ha összetöri a Ferrarimat.”

Egy nagy ijedtség happy endje

Marina legyőzte a betegségét; ma már szívesen nézi a Jóbarátokat az édesapjával. A színész elmondta, hogy ha éppen a csatornákat pörgetik, és jön a sorozat, otthagyják, hogy megnézzék az epizódot. „Szeret olyan kérdéseket feltenni nekem, mint például: ‘Ez valódi volt? Ezt tényleg megetted? A padlóról etted meg? Ez undorító! Vicces vagy, apa!'”.

Mit gondolsz a színész életének erről a személyes részéről?

via