Érdekesség

„Még mindig küzdök, hogy megértsem, hogyan legyek anya” – Madonna bevallotta, hogy élete legnehezebb csatája a gyereknevelés

Világszerte minden szülőnek számos kihívással és akadállyal kell szembenéznie gyermekei nevelése során, és ez alól Madonna sem kivétel. A zenei ikon bevallja, hogy anyának lenni „volt a legnehezebb, a legkeményebb csata”, amivel szembe kellett néznie. A 64 éves énekesnő egy nemrégiben adott interjúban teljesen őszinte volt, és nyíltan beszélt azokról a küzdelmekről, amelyeket hatgyermekes anyukaként le kell küzdenie.

Amikor Madonna 5 éves volt, elvesztette édesanyját, aki mindössze 30 éves volt, rákban. Ő maga pedig 38 évesen lett először anya, amikor életet adott legidősebb lányának, Lourdesnak. Alig 4 évvel később megszületett a fia, Rocco. Madonna később további 4 gyermekkel bővítette családját: örökbe fogadta a most 17 éves Davidet, a 16 éves Mercyt és a 10 éves ikerlányokat, Estere-t és Stellát.

És bár már évtizedek óta anya, a szupersztár elárulta: „Ma még mindig küzdök azzal, hogy megértsem, hogyan legyek anya és hogyan végezzem a munkámat”. Másrészt azt is elismeri, hogy a gyerekeinek sem könnyű, hogy olyan anyukájuk van, mint ő. Bevallotta: „Egy olyan anyával felnőni, mint én, kihívás”.

A Grammy-díjas énekesnő megjegyezte: „Bárki is vagy, a gyerekvállalás és a gyereknevelés művészi munka”. Madonna pedig úgy véli, hogy a gyereknevelés kihívása abban rejlik, hogy „senki nem ad kézikönyvet”. Hozzátette: „A hibákból tanulni kell. Ez egy olyan szakma, amely sok időt igényel. És kimerítő, mert sosincs pihenés”.

És annak ellenére, hogy 6 gyermeke szülői szerepében küzd, az anyaság hatalmas örömet ad neki, ahogy bevallja: „A boldogságom nagy részét ők adják”. Az énekesnő azt is hozzátette: „Az tesz a legboldogabbá, ha látom, hogy mindegyikük felfedezte a saját kreativitását, és hogy ez egy hiteles helyről jön”.

És bár gyermekeire egyértelműen hatással van az anyjuk kreativitása és tehetsége, Madonna ragaszkodik ahhoz, hogy soha nem próbálta őket egy bizonyos irányba terelni. Elmagyarázta: „Soha nem bátorítottam a lányomat, Lolát, hogy zenéljen, vagy a fiamat, Roccót, hogy fessen. De mindig is kitettem őket a művészetnek, a zenének, és örülök, hogy megtalálták a módját, hogy kifejezzék magukat.” A büszke anyuka hozzátette: „Tisztelem és csodálom őket és azt, amit csinálnak.”

Lehet, hogy a szülői feladat kihívást jelent számára, de úgy tűnik, hogy a szerető anyuka fantasztikus munkát végez, mi pedig még inkább csodáljuk őt ezért.

Egyetértesz azzal, hogy szülőnek lenni az egyik legnagyobb kihívást jelentő, de egyben leghálásabb szerep?

via