Érdekesség

Mi történhet a testeddel, ha elkezdesz párna nélkül aludni

Az első párnák, melyeket ismerünk, az ősi Mezopotámiából származnak. Kőből készültek, és csak a gazdag emberek engedhették meg maguknak. Az ősi kőpárnákkal ellentétben a manapság használtak puhák és bolyhosak, és sokan nem tudnak aludni anélkül, hogy egy nagy, kényelmes párnát ölelgetnének. De valójában a párnával való alvás nem biztos, hogy a legjobb pihenési mód, mivel hatással lehet a testedre és a hangulatodra.

Megértjük, hogy nehéz lehet megválni a kedvenc párnádtól, de anélkül aludni számos egészségügyi előnnyel jár, és azért végeztünk kutatást, hogy néhányat megismertessünk veled.

1.Megakadályozza a hátfájást.

Sok párna természetellenes alvási helyzethez vezethet, és az általuk nyújtott támogatás nem tart sokáig. Bár maga a párna nem fogja megfájdítani a hátadat, súlyosbíthatja a mögöttes tüneteket. Amikor párna nélkül alszol, a gerinced megpihenhet, és a tested természetes helyzetben van.

2.Segít a nyaki fájdalmak kezelésében.

A legtöbb párna nem segíti a megfelelő helyzetben való alvást, sőt az alvási testhelyzeteket is ronthatja. A nyak hosszú ideig bármilyen módon történő hajlítása kényelmetlenséget okoz, a túl kemény vagy túl puha párnák pedig nyaki fájdalmakhoz vezethetnek.

 

3.Küzd a fejfájás ellen.

Ha fejfájással ébredsz, akkor a párnád lehet a hibás. A túl magas párnák miatt a fejed és a nyakad előre kerekedik, és ez további nyomást jelent a nyaki izmokra. Ez reggel fejfájást okozhat, ha már felkeltél az ágyból.

4.Enyhítheti a stresszt.

Ha a párnádtól kényelmetlenül érzed magadat éjszaka, előfordulhat, hogy alvás közben hánykolódni fogsz. Minél több alvászavarod van, annál kevesebb ideje van a testednek számos fontos funkcióra, amelyek alvás közben jelentkeznek. A folyamatos alváshiány befolyásolhatja a hangulatodat és a gondolkodási képességeidet, és arra készteti a szervezetedet, hogy több stresszhormont bocsásson ki a nap folyamán.

 

5.Megakadályozza az arc pattanásainak kialakulását.

Bőröd meg fogja köszönni, hogy megszabadultál a párnádtól. Arcodat általában a párnájára nyomod az éjszaka folyamán. Valószínűleg nem mosod ki minden nap a párnahuzatot, és az összegyűjti a szennyeződéseket, olajat és háztartási port. Mindez pattanásokhoz, gyulladáshoz és korai ráncokhoz vezethet.

 

6.Jót tehet a hajadnak.

Ha reggel száraz és összegabalyodott hajjal ébredsz, érdemes a tincseid kedvéért lemondanod a párnádról. Amikor éjjel hánykolódsz, a hajad a párnahuzatodhoz dörzsölődik, amitől eltörik. A párnahuzatok felszívják a haj olajait is, így az száraz és törékeny lesz.

 

Jogi nyilatkozat: Kérjük, ne feledd, hogy ez a cikk csak tájékoztatási célokat szolgál. Szakmai tanács és diagnózis érdekében kérjük, keresd fel orvosodat.

Párnával vagy anélkül alszol? Észrevetted, hogy ez milyen hatással van rád?