Életmód Érdekesség

Miért használ olyan sok híresség olívaolajat a drága szépségápolási termékek helyett

Sophia Loren, aki nagyon szépen öregedett és 71 évesen a világ legszebb emberének választották, a szűz olívaolaj fürdőire esküszik. Valójában nem csak az Oscar-díjas színésznő használja ezt a népszerű salátaöntetet a bőrápoló titkos fegyvereként. Emma Stone, Julia Roberts, Miranda Kerr és sok más híresség ezt a megfizethető és könnyen elérhető főzési összetevőt használja a vörös szőnyegre kész megjelenésének megőrzésére.

Lenyűgözött minket az a tény, hogy olyan sok szupersztár, aki megengedheti magának a legdrágább bőrápolási termékeket, az olívaolajat választja. Tehát keresgéltünk az interneten, hogy megtudjuk, milyen szépségápolási előnyöket kínál ez a nélkülözhetetlen konyhai dolog. És van egy bónusz, amelyet megnézhetsz a cikk végén.

1. Nyugtatja az érzékeny bőrt.

Az olívaolaj erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és hasznos az érzékeny bőr számára, amely könnyen irritálódik. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően megakadályozhatja a pattanásokat is, miközben hidratálja és táplálja a bőrt. Emma Stone, aki elárulta, hogy allergiára hajlamos a bőre, azt mondja, hogy a mosdóján mindig van egy üveg olívaolaj. “Nagyon allergiás vagyok sok dologra, ezért valóban csak egyetlen összetevőből álló termékeket használhatok” – mondja a La La Land színésznője. “Tehát csak az arcomra teszem, és focaccia illatú vagyok.”

2. Hidratálja a száraz bőrt.

Amikor a bőre szomjas, Stone olívaolajat is használ, hogy hidratálja. A színésznő bevallja, hogy bőrápolási rutinja folyamatosan változik. “A legjobban a tömény olajokat szeretem – olívaolaj, argánolaj, szőlőmagolaj, kókuszolaj” – mondja. Mivel az olívaolaj segít megkötni a nedvességet, hidratáló krémként használható a száraz és érzékeny bőrre. Ezt azonban mértékkel kell alkalmazni, mivel a túl sok olaj eltömítheti a pórusokat, és végül pattanásokhoz vezethet.

3. Testápolóként szolgál.

Az olívaolaj könnyen helyettesítheti a sok drága testvajat és krémet. Kylie Jenner is bevallja, hogy rajong az olívaolajért, és imádja használni, hogy zuhanyozás után hidratálja a bőrét. Jenner szerint zuhanyzási rutinja magában foglalja a haja samponozását és kondicionálását, testének hámlasztását luffaszivaccsal, majd testének organikus olajokkal, például olívaolajjal történő „átitatását”.

4. Erősíti a körmödet.

Miközben az olívaolaj sok szempontból előnyös lehet a bőröd számára, javíthatja a körmöd textúráját is. Mivel az olívaolaj E-vitamint tartalmaz, a vérkeringés javításával elősegítheti a körmök gyorsabb növekedését. Valójában Julia Roberts ezt a módszert alkalmazza körmének javítására. Néhány csepp olajat meleg vízzel összekever, felviszi a keveréket a körmére, és körülbelül fél órán át hagyja rajta, hogy a körmei a legjobban nézzenek ki.

5. Fényessé teszi a hajadat.

Sok híresség szereti az olívaolajat használni, hogy egészséges és hidratált haja legyen. Például Miranda Kerr bevallotta, hogy hetente egyszer organikus olívaolajjal a hajában alszik. “Táplálja a fejbőrt, és szuper fényes marad tőle a hajam” – mondja a Victoria’s Secret modell. Cipriana Quann, a gyönyörű természetes hajáról ismert blogger és influenszer azt mondja, hogy éjszaka olívaolajat ken a hajára, és selyemkendővel tekeri be. Mivel az olívaolaj behatol a hajszálba, belülről hidratálva tartja, puhává és terjedelmessé teszi a hajat.

6. Meg tudja gyógyítani a repedezett sarkakat.

Amikor a lábad bőre megvastagodik és túlságosan kiszárad, repedezett sarkakat eredményezhet, amelyek nemcsak kínosak, de fájdalmasak is lehetnek. Az olívaolaj használata a lábak hidratálásához segíthet abban, hogy sakkban tartsd a repedezett sarkakat, és ne hagyd, hogy tönkretegye a szandálszezont. Julia Roberts az olívaolajat nemcsak a körmére, hanem a lábára is használja. A színésznő szeret egy kis extra szűz olívaolajat beledörzsölni, felhúzni egy zoknit, és egész éjjel rajta hagyni.

Bónusz: Olívaolaj testradír

Miközben az olívaolaj használható a bőr hidratálására, hámlasztóként is szolgál, eltávolítva az elhalt hámsejteket, és puha, hidratált érzetet keltve a bőrben. Olívaolajos testradír készítéséhez keverj össze 3 evőkanál extra szűz olívaolajat 2 evőkanál mézzel, és adj hozzá ½ csésze cukrot. Ha finomabb radírt szeretnél, használj kevesebb cukrot. Ha körülbelül 60 másodpercig dörzsölöd ezt a keveréket a bőrödbe, akkor finoman hámlasztja, fényessé és simává varázsolja a bőrödet.

Használsz olívaolajat a szépségápolási rutinodban? Ismersz olyan olívaolaj-szépségápolási trükköket, amelyeket megoszthatsz más olvasókkal?