Emberek Érdekesség

Miért igazi példakép Meghan Markle

Meghan sok felfordulást okozott, mióta randizni kezdett, majd hozzáment Harry herceghez. Egyesek kritizálják az életben vagy a divatban hozott döntéseit, mások viszont időt szakítottak arra, hogy jobban megismerjék őt: ki ő, miben hisz, és hogyan jelent új példaképet a mai nők számára. Lenyűgöző, hogyan rombolta le azokat a korlátokat, amelyekről eddig nem is tudtuk, hogy léteznek, és közben megváltoztatta a világot.

1. Kiáll önmagáért.

Meghan frusztráltnak érzi magát, ha nem szólalhat fel a dolgokért. Mindig is nagyon független volt, és arra használta a hangját, hogy kiálljon magáért és másokért. Emellett nagyon aktív volt a közösségi médiában és a blogján, ahol a nők jogairól beszélt.

Amikor megkérték, hogy nyilatkozzon az apja levele miatti bírósági harcáról, azt mondta: „Egy bizonyos ponton, nem számít, milyen nehéz, tudod, mi a különbség jó és rossz között. Ki kell állnod azért, ami helyes”.

2. Szeretne változtatni a dolgokon.

Egyszer Meghan hideghívással keresett meg államférfiakat a magántelefonjukon, és királyi címét felhasználva lobbizott a fizetett apasági szabadságért. Megdöbbentette őket, hogy a nő a semmiből telefonált.

Meghan és Gloria Steinem felhívta a potenciális szavazókat is, és arra kérte őket, hogy vegyenek részt a választásokon. Gloria azt mondta: „Meghan azért olyan inspiráló számomra, mert egyfajta „hercegnő” sztereotípia lóg a feje fölött. Az egész ‘hercegnő’ fogalom egy probléma. Meghan okos, hiteles és vicces”.

3. Kezeli a kritikát, és nem panaszkodik.

George Clooney még azt is mondja, hogy a média igazságtalanul bánik a hercegnével, megjegyezve: „Igazságtalan néha, amikor a sajtó valamiféle nevetséges okokból és szinte a semmiért fordulhat ellened, és ez nekem egy kicsit igazságtalannak tűnt, mivel ő nem tett semmit, csak történetesen éli az életét. Ő egy igazán kedves, okos és intelligens fiatal nő.”

Oprah Winfrey is kiáll Meghan mellett: „Szerintem igazságtalanul ábrázolják őt. Úgy érzem, ha az emberek igazán ismernék őt, tudnák, hogy csodálatosan meleg, adakozó, vicces szíve van. Látom a körülötte lévő őrült sajtót, és úgy gondolom, hogy ez nagyon igazságtalan”. Azt is megerősítette, hogy a hercegné kerüli a róla szóló negatív sajtót.

4. Aktívan részt vesz a humanitárius munkában.

Egy jótékonysági aktivista, aki Indiában dolgozott Harry herceggel és Meghannal, azt mondja, hogy „igazi humanitárius és rendkívül őszinte”. Nem ez az egyetlen humanitárius munka, amit végzett. Az ENSZ nagykövete is. A kanadai World Visionnel Ruandában és Indiában járt, hogy támogassa a nyomornegyedekben élő nőket és lányokat. Emellett egy igazán erőteljes esszét is írt a TIME számára a menstruációt övező szégyen és diszkrimináció elleni küzdelemről.

5. Támogatja a nőket és a nemek közötti egyenlőséget.

Akár hiszed, akár nem, először 11 évesen szólalt fel a szexizmus ellen! Meghan azt is fontosnak tartja, hogy meghallgassuk a nők mondanivalóját.

„Sok embert hallok, aki a lányok és a nők előre jutásáról beszél – hallani fogod, hogy azt mondják, segítenek a nőknek megtalálni a hangjukat. Ezzel alapvetően nem értek egyet, mert a nőknek nem a hangjukat kell megtalálniuk, hanem képessé kell tenni őket arra, hogy használják, az embereket pedig arra kell ösztönözni, hogy meghallgassák őket.” – mondta.

via