Emberek Érdekesség

Hilary Duff elárulta, miért akarta, hogy 9 éves fia végignézze a szülését

Az, hogy a gyermeke jelen legyen a szülésnél, nem minden szülő választása, de Duff esetében nyomós oka volt ennek. Egy nemrégiben adott interjúban nyíltan beszélt arról, miért akarta, hogy fia első kézből lássa a szülés csodáját. Olvass tovább, hogy megtudd, milyen elképesztő ok áll a döntése mögött.

Nem volt könnyű döntés számára.

Hilary Duff az otthonszülés szószólója, hiszen mindkét lányát, Bankset és Mae-t saját otthonában hozta világra. Ami azonban még ennél is meglepőbb, hogy Duff nagyobbik fia, Luca is jelen volt kishúga, Mae születésénél.

Duff döntése az otthonszülés mellett nem volt kockázatmentes, és elismerte, hogy ez egy olyan döntés volt, amely alapos megfontolást és tervezést igényelt. Számára azonban a családja jelenlétének előnyei messze felülmúlták a lehetséges kockázatokat.

Az első gyermeke születésének tapasztalatai arra késztették, hogy a második gyermeke esetében az otthonszülést válassza.

Duff elárulta, hogy az otthonszülés melletti döntését a The Business of Being Born című film megtekintése váltotta ki. Amikor a második gyermekére került a sor, Duff elég nyugodtan állt hozzá az egész szüléshelyzethez. Az első szülés Luca esetében simán lezajlott, és nem aggódott amiatt, hogy ezúttal orvosi segítségre lesz szüksége. Sőt, teljesen biztos volt abban, hogy az otthonszülés a tökéletes választás a növekvő családja számára.

„Egy kisbabát hozol a világra, ez a legnehezebb munka, amit bárki megtehet” – magyarázta Duff. „És a kórházban nem adnak vizet, ételt vagy nasit, és a legkeményebben fogsz dolgozni, hogy kitolj egy babát”.

Duff meg akarta tanítani a fiának a szülés csodáját.

Duff őszintén beszélt arról, hogy mennyire szereti a saját otthona kényelmében világra hozni a gyermekét. „Ez egyfajta hippi-dili dolog bennem, hogy a gyerekeim ott vannak körülöttem, miközben szülök” – vallotta be nevetve. De mint kiderült, ez egy gyönyörű élmény az egész család számára.

Duff számára az, hogy Luca jelen volt a szülésnél, fontos tanítási pillanat volt a nők erejéről és a szülés csodájáról. „Elég fontos volt számomra, mert nagyon fontosnak tartom, hogy nyitott és őszinte legyek vele arról, hogy milyen erősek a nők, és hogy milyen a szülés” – osztotta meg Duff.

Azt is hozzátette, hogy a fia „mindent tud a menstruációról, és fontos számomra, hogy normalizáljam vele ezt a beszélgetést az összes nő érdekében, aki az életében lesz”. Egyértelmű, hogy Duff nemcsak szerető anya, hanem a nők egészségének és szerepvállalásának erőteljes szószólója is.

via