Életmód Érdekesség

Miért ne viseljük ugyanazt a ruhát 2 egymást követő napon keresztül?

„Ezt a pólót csak egyszer viseltem, biztosan újra felvehetem!” A legtöbben bűnösek vagyunk abban, hogy megszaglásszuk a ruháinkat, és nap mint nap viseljük őket. De még ha a ruháidnak jó illatuk is van, izzadság és baktériumok borítják őket, és ha nem cseréled őket naponta, az kellemetlen következményekkel járhat.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, mi történik, ha néhány napig egymás után újra felveszed a frissnek tűnő ruháidat.

1. Pattanásokat okozhat.

A mindennapos mosás fárasztónak tűnik, de ha pattanásokkal küzdesz a hátadon vagy a mellkasodon, érdemes megfontolnod, hogy naponta cseréld le a ruháidat. A piszkos ruhák összegyűjtik az izzadságot és a baktériumokat, amelyek átkerülnek a tested bármely szőrös területére, és eltömődött pórusokat okoznak. Az elhalt hámsejtekkel kombinált izzadtság irritációt okozhat, és pattanásokhoz vezethet a test szinte bármely részén, beleértve a hátat, a combokat és még a feneket is.

2. Kellemetlen testszaghoz vezethet.

Ha a mosás napját a lehető legtovább akarod halogatni, teljesen megértjük. De a ruháid kevésbé friss illatokkal, például hónaljizzadsággal érintkeznek. A csírák és a baktériumok szeretik az izzadságot, és a kettő kombinációja kellemetlen testszaghoz vezet.

3. Lehet, hogy kiteszed magad mások baktériumainak.

Az egy dolog, hogy egész nap ki vagy téve a saját testolajodnak és baktériumoknak, de teljesen más dolog, hogy mások baktériumaiba burkolózol. Mindannyiunk bőrén vannak baktériumok, és a ruhánkra kerülő baktériumok többsége a saját testünkből származik. De az is lehetséges, hogy másoktól is felveszünk baktériumokat a ruhánkra, és bár ezek gyakran ártalmatlanok, némelyikük fertőzést okozhat, különösen, ha bőrproblémáink vannak.

4. Kiütést kaphatsz tőle.

Ha valaha viszkető kiütést észleltél a bőrödön, ez motivációt adhat arra, hogy gyakrabban cseréld a ruháidat. A ruházat szoros kapcsolatban van a bőröddel, és ha a piszkos ruhák dörzsölődnek rajta, az anyagban megrekedt olajok és baktériumok bőrirritációt okozhatnak. Bár bármilyen szál irritálhatja a bőrödet, a szintetikus anyagból készült ruhák durvábbnak érződnek a bőrön, mivel nem lélegeznek olyan jól, mint a természetes szálak.

Milyen gyakran cseréled a ruháidat? Mi volt a leghosszabb idő anélkül, hogy kimostad volna a ruháidat?