Érdekesség

Mutatjuk, hogy néz ki 100 kalória 22 népszerű ételben

Egyes egészséges ételek valószínűleg több kalóriát tartalmaznak, mint gondolnád! Tehát nem számít, mennyire keményen dolgozol az edzőteremben, nem fogsz fogyni. Ennek oka az, hogy az adagok kontrollálása a súlycsökkentési folyamat kritikus része. Az étel mérése azonban nem a megfelelő módszer. A kalóriamennyiség az, ami számít.

Cikkünkben megmutatjuk, hogy néz ki 100 kalória néhány kedvenc ételedben. Gyorsan megtudhatod, melyik kedvenc ételed fog csalódást okozni, és melyik maradhat az étrendedben!

Reggeli

1.Görög joghurt

2.Főtt tojás

3.Szalonna

4.Földimogyoróvaj

5.Croissant

6.Eper

Ebéd / vacsora

1.Sajtburger

2.Pizza

3.Csirkemell

4.Taco

Desszertek

1.Tiramisu

2.Fagylalt

3.Jégkrém

4.Oreo keksz

 

Nassolnivaló

1.Fánk

2.Pattogatott kukorica

3.Pörkölt vegyes diófélék

4.Bébirépa

Italok

1.Szénsavas üdítőital

2.Cappuccino

3.Csokoládés tej

4.Víz

Bónusz: A kalóriabevitel nem feltétlenül kapcsolódik az egészséges táplálkozáshoz.

Tehát nagyszerű, most úgy tűnik, hogy ha úgy érzed, joghurt helyett inkább hamburgert fogyasztanál reggelire, megteheted, ha ragaszkodsz a 100 kalóriás adaghoz. Sajnos az egészségtelen ételekben sok cukor és hozzáadott só van, így például ebben az esetben a joghurt még mindig jobb választási lehetőség lehet egészségügyi szempontból, annak ellenére, hogy azonos kalóriatartamúak. Az ételek tápérték jelölésének ellenőrzése az egyetlen módja annak, hogy meggyőződhessünk róla, hogy valóban egészséges terméket fogyasztunk-e.

A főzés során figyelembe veszed a kalóriát? Gondolod, hogy ez jó módszer annak kiderítésére, hogy az ételek egészségesek-e? Milyen egyéb tényezőket veszel figyelembe az ételnél, amit megeszel?