Érdekesség

„Nem hagylak magadra” – hogyan lett Salma Hayek és Penélope Cruz életre szóló barátok

Vannak emberek, akik képesek meglátni másokban a jót, és tudják, mikor kell feltétel nélküli támogatást nyújtani a rászorulóknak. Salma Hayeknek pontosan ez járt a fejében, amikor korai hollywoodi éveiben megismerkedett Penélope Cruzzal.

Szeretjük az olyan történeteket, amelyek filmszerűnek tűnnek, de a való életben történnek meg. Ezért meséljük el, milyen szerencsés volt Hayek és Cruz, hogy találkoztak egymással.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Salma Hayek Pinault (@salmahayek) által megosztott bejegyzés

Vissza kell utaznunk az 1990-es évekbe, amikor Salma Hayek színésznő éppen csak elkezdte színészi karrierjét az Egyesült Államokban. Szülőhazájában, Mexikóban már híres volt, de akkoriban latin akcentussal nem volt könnyű bejutni Hollywoodba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) által megosztott bejegyzés

Penélope Cruz viszont több spanyol tévésorozatban játszott szerepének köszönhetően lett feltörekvő „it girl”. Rengeteg türelem és munka után végre sikerült szerepet kapnia Hollywoodban, ezért úgy döntött, hogy 2 hónapra az Egyesült Államokba megy, hogy felkészüljön rá. És bár nem ismert senkit, eltökélte, hogy utat tör magának Hollywoodban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Salma Hayek Pinault (@salmahayek) által megosztott bejegyzés

Szerencsére Penélope Cruz találkozott Salma Hayekkel, bár csak telefonon beszéltek. Amikor Hayek meghallotta, hogy Cruz Los Angelesbe készül, gondolkodás nélkül úgy döntött, hogy segít neki. A mexikói színésznő nagyon jól megértette, milyen nehéz és magányos lehet a hollywoodi filmvásznon érvényesülni.

Cruz úgy érkezett Los Angelesbe, hogy egy szállodában akart megszállni, de Hayek nemcsak azt ajánlotta fel, hogy felveszi a reptéren, hanem azt is mondta neki: „Nem mész szállodába. Eljössz hozzám, mert ez az elején nehéz, és nagyon magányosnak fogod érezni magad”. Miután Hayek házában volt, Cruz annyira megijedt, hogy elmondása szerint az éjszaka közepén megragadta Hayek kezét, mert félt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Salma Hayek Pinault (@salmahayek) által megosztott bejegyzés

Így ismerkedtek meg ezek a színésznők. Azóta is támogatják egymást. Az eltelt évtizedek, a zsúfolt időbeosztásuk és magánéletük ellenére az egymás iránti érzéseik nem változtak. Sőt, azóta is testvéreknek tekintik egymást.

Cruz világossá tette, hogy Hayek milyen jó barát volt és maradt. Elmondta: „Azt mondta nekem: ‘Akár akarod, akár nem, nem ismersz, de eljössz hozzám, nem hagylak magadra. Annyira szeretem őt, az első naptól kezdve ilyen volt velem”. A színésznő így folytatta: „Elképesztő volt, tudod, hogy valaki, akit nem ismertem – csak telefonon -, gondoskodott róla, hogy felvegyen a reptéren, és nem engedett el a szállodába”.

Karrierjük kezdete óta mindössze egyetlen produkcióban, a 2006-os Las Bandidas című filmben sikerült együtt dolgozniuk, ami ugyan nem volt túl sikeres, de megelégedéssel töltötte el őket, hogy egymás mellett dolgozhattak.

Embed from Getty Images

Cruz számára többek között az bizonyította, hogy Hayek valóban nagyszerű barát, amikor a 2007-es Oscar-jelöltek bejelentési ceremóniáján egy jelölésnél megemlítette Cruzt, és nem tudta megállni, hogy ne tegyen mindenki előtt egy örömteli gesztust, mert annyira büszke volt rá.

Lehetetlen letagadni a különleges szeretetet, ami ezek között a nők között van. Gyakorlatilag követeljük a hollywoodi producerektől, hogy adjanak nekik egy második esélyt, hogy együtt szerepeljenek a vásznon. Vajon eleget tesznek majd ennek?

Mit gondolsz a hosszú távú, feltétel nélküli kapcsolatokról? Mi volt a legkedvesebb dolog, amit valaha tettél egy idegenért?

via