Érdekesség Film

„Nem tudom, ki lennék nélküle” – Drew Barrymore elárulta, milyen szerep változtatta meg örökre az életét

Drew Barrymore zsenge 7 éves korában vált híressé, miután főszerepet játszott az 1982-es klasszikusban, az E.T., a földönkívüliben. Azóta több mint 40 további filmben szerepelt, amelyek között számos rajongói kedvenc is található. Egy azonban úgy tűnik, hogy különösen maradandó hatással volt rá, a színésznő állítása szerint ez változtatta meg a karrierjét.

A film a Hamupipőke történetét meséli újra.

Miközben egy interjúban a karrierjéről elmélkedett, Barrymore az Örökkön-örökké (1998) című filmet nevezte meg példaként arra, hogy a művészet megváltoztathatja az életét. „Tudom, hogy a kreatív dolgok tették ezt velem az életemben, nemcsak gyerekkoromban, hanem a húszas éveim elején is. Megcsináltam az Örökkön-örökkét. Azt gondoltam: ‘Nem hiszem, hogy ugyanaz a személy lennék, ha nem adnék egy kis változatosságot ahhoz, amit mi gondolunk egy hercegnőről” – nyilatkozta a filmről, amely egy modern és feminista fordulatot ad a Hamupipőke mesének.

„Aztán megpróbáltam egy céget alapítani, és történeteket akartam mesélni és filmeket készíteni, és az a bizonyos üzenet, hogy megmentheted magad, és nem kell megvárnod, hogy megmentsenek, határozottan az a dolog, ami a legjobban megalapozta az életemet” – magyarázta. „Őszintén szólva, nem tudom, ki lennék nélküle. Megváltoztatta azt, ahogyan a világot láttam.”

A filmben az akkor 23 éves színésznő Danielle de Barbarac, azaz „Hamupipőke” szerepét játszotta. Szerelmének szerepét a filmben Dougray Scott kapta, aki Henrik herceget alakította, a gonosz mostoha szerepét pedig Anjelica Huston játszotta. A ’90-es évekbeli film a kritikusok által elismert kasszasiker volt.

A színésznő közreműködött egy animációs sorozat létrehozásában, amely a fiúk és lányok megerősítését reméli.

Nagyban befolyásolta a hatás, amit az Örökkön-örökké tett rá, ezért Barrymore úgy döntött, hogy ő lesz a Princess Power című animációs gyermeksorozat vezető producere, amely különböző királyságokból származó hercegnőkről szól, akik felvállalják különbözőségüket, hogy jobbá tegyék a világot. „Egyszerűen szükségünk van arra, hogy elmondják nekünk, hogy megváltozik a narratíva” – mondta. „Ez megváltoztathatja az életünket. Velem megtörtént, és ha bármelyik kislány vagy kisfiú nézi [a Princess Power-t], és úgy érzi, hogy képes rá, az milyen csodálatos.”

via