Érdekesség

„Nem vagyok kislány” – Egy fiatal nő egy 8 éves kislány testében ragadt egy furcsa betegség miatt

El tudod képzelni, hogy megöregszel, de a tested nem fejlődik ennek megfelelően? Shauna Rae-vel ez történt, és ez bizony elég nagy élmény volt számára. A fiatal nő mégsem hagyta, hogy a betegsége megállítsa az életét, és mindent megtesz azért, hogy továbbra is úgy élvezze a mindennapjait, mintha mi sem történt volna vele.

Amikor Shauna Rae mindössze hat hónapos volt, ádáz harcot vívott az agydaganat egy agresszív formájával, amely számos következményt hagyott maga után az életében, annak ellenére, hogy a kemoterápiás kezeléseknek köszönhetően legyőzte azt. Ma már hétköznapi életet él; tanulmányainak szenteli magát, bulizik, szórakozik a barátaival és megtapasztalja a szerelmet. Azonban 23 évesen nem maradhat észrevétlen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

?ЅℋᎯUℕᎯ? (@thereal_shaunarae99) által megosztott bejegyzés

Shauna teste egy 8 éves kislány testében rekedt az agyi betegség következtében, amely már kiskorától fogva érintette. Bár sikerült elfogadnia a helyzetét, biztosít arról, hogy nem könnyű megbirkózni az emberek reakcióival. Mint azt több interjúban is elmondta, az agydaganattal vívott harcából származó hormonális következmények mély nyomokat hagytak a szervezetében. Annak ellenére, hogy legyőzte a betegséget, a fizikai növekedése megromlott, és eltávolodott az elvárható normális ritmustól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

?ЅℋᎯUℕᎯ? (@thereal_shaunarae99) által megosztott bejegyzés

Az agyalapi mirigy, amely az agy alján található és körülbelül borsónyi méretű, döntő szerepet játszik a szervezetben. A fő vezérlő mirigyként ismert, és olyan hormonokat termel, amelyek befolyásolják a test többi mirigyének növekedését és működését. A fiatal nő arról számol be, hogy naponta szembesül kérdésekkel, valahányszor szórakozni akar, meglátogat egy bárt, edzőteremben szeretne edzeni, vagy akár tetoválásról konzultál.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

?ЅℋᎯUℕᎯ? (@thereal_shaunarae99) által megosztott bejegyzés

Bár Shauna megérti, hogy az emberek lányként érzékelik őt, azt is kifejti, mennyire fárasztó állandóan emlékeztetnie magát arra, hogy ő egy nő: „Ha látnál, azt hinnéd, hogy egy átlagos lány vagyok, aki átlagos lányos dolgokat csinál a vicces, őrült családjával, de az igazság az, hogy nem vagyok lány. Nő vagyok.”

Sőt, Shauna édesanyja egy őszinte vallomásban elárulta, hogy gyakran kap kritikát azoktól az emberektől, akik elítélik őt, amiért „megengedi” 23 éves lányának, hogy korának megfelelő öltözéket viseljen, pedig fizikailag úgy néz ki, mint egy 8 éves.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

?ЅℋᎯUℕᎯ? (@thereal_shaunarae99) által megosztott bejegyzés

De nem ez az egyetlen nehézség, amivel Shaunának együtt kell élnie, és az állapota miatt a párkeresés is komoly kihívást jelenthet. A fiatal nőnek romantikus kapcsolata volt Dan Swygarttal, egy 27 éves influencerrel, aki videókat készít a világ néhány olyan helyéről, ahol megfordul.

A nyilvánosság számára a kapcsolat kérdéses volt, mert egyesek szerint nem tűntek normálisnak együtt, és ez „zavaróvá” vált. Mások szerint a férfi egyszerűen csak ki akarta használni a lány hírnevét, tekintve, hogy a TLC valóságshow-t indított az életéről. Végül a pár szakított, és azt állították, hogy döntésükben nagy szerepet játszott, hogy annyi gyűlöletet kaptak az interneten.

Bármennyire is nehéznek tűnik az élete, Shauna gondoskodik arról, hogy semmi se akadályozza meg abban, hogy jól érezze magát. Így világossá teszi, hogy a boldogság hozzáállás kérdése, és hogy még egy gyermek testébe zárva is rengeteget tud szórakozni. Ő mindenképpen követendő példa.

via