Érdekesség

„Noah kétéves korában kezdett el ruhát hordani” – Megan Fox tippeket oszt meg arról, hogyan nevel magabiztos gyereket

Anyának lenni kihívás lehet, és néha olyan helyzetekbe kerülhetsz, amikor nem igazán tudod, mit is kellene tenned. Megan Foxnak például volt egy ilyen tapasztalata. De a gyermekei iránti szeretete olyan nagy, hogy mindig megtalálta a módját, hogy ott legyen mellettük, és fogja a kezüket, bármi történjen is.

Szeretnénk megosztani veletek a történetet, hogy a színésznő hogyan döntött úgy, hogy támogatja a fiát abban, hogy ruhát hordjon, megtanítva őt arra, hogy bármi történjen is, legyen magabiztos.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Megan Fox (@meganfox) által megosztott bejegyzés

Megan Fox modell és színésznő, leginkább a Transformersben játszott szerepéről ismert. A Brian Austin Greennel együtt töltött hosszú évek után végül 2010-ben házasodtak össze. Brian szintén színész, és egy sorozat forgatásán ismerkedtek meg. Házasságuk 10 évig tartott, és 3 gyermekük született.

Mostanra elváltak, de baráti kapcsolatot ápolnak. Brian azt mondta: „Csodálatos kapcsolatunk volt, és mindig szeretni fogom őt, és tudom, hogy ő is mindig szeretni fog engem. Ami a családot illeti, amit felépítettünk, az nagyon király, és nagyon különleges. Úgyhogy úgy döntöttünk, gondoskodjunk róla, hogy ezt ne veszítsük el.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Megan Fox (@meganfox) által megosztott bejegyzés

Megan és volt férje is tudja, hogy a gyermekeik boldogsága a legfontosabb. És ezt nem csak azzal bizonyították be, hogy a válás ellenére is jó a kapcsolatuk. Amikor legidősebb fiuk, Noah elkezdett ruhát hordani, nagy megértésről tettek tanúbizonyságot.

Megan nyilvánosan is beszélt erről. Amikor Noah 4 éves volt, már ruhákat hordott, és sok embernek volt hozzáfűznivalója. Egyszer a volt férje a védelmére kelt, és azt mondta: „Hallottam néhány embertől, hogy nem értenek egyet azzal, hogy ruhát visel. Nekik azt mondom, hogy nem érdekel. Ő 4 éves, és ha azt akarja viselni, akkor viselje.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Megan Fox (@meganfox) által megosztott bejegyzés

Megan általában védi gyermekei magánéletét, de a Glamour magazinnak nemrégiben adott interjújában belemerült a kísérletezés és Noah nemi identitásának témájába. A fiú most 9 éves, és már 2 éves korában elkezdett kedvet kapni a ruhák viseléséhez.

Megan érzelmes beszélgetést folytatott a fiáról és arról, hogy „másképp” akar öltözködni. Elmondta: „Noah körülbelül kétéves korában kezdett el ruhákat hordani, és vettem egy csomó könyvet, amelyek valahogyan ezekkel a dolgokkal foglalkoztak, és a teljes spektrumát érintették annak, hogy mi is ez.”

Elmagyarázta azt is, hogyan keresett információkat erről, hogy tudja, hogyan kezelje a legjobban a helyzetet. Elmagyarázta: „A könyvek egy részét transznemű gyerekek írták. Néhány könyv csak arról szól, hogy lehetsz fiú és viselhetsz ruhát; úgy fejezheted ki magad az öltözködéseddel, ahogy akarod. És ennek még csak köze sincs a szexualitásodhoz.”

Hasonlóképpen megemlítette, hogyan nevelte a gyerekeit ezzel kapcsolatban. Hozzátette: „Már egészen kicsi koruktól kezdve beépítettem ezeket a dolgokat a mindennapi életükbe, hogy senki ne érezze magát furcsának, különösnek vagy másnak.”

Megan megemlíti, hogy teljesen tisztában van azzal, hogy nem tudja befolyásolni mások reakcióját a gyermekei döntéseire, vagy azt, hogy mások mit tanítanak a saját gyermekeiknek. Emiatt nem szívesen tölt fel képeket a gyerekeiről a közösségi médiába.

A fent említett interjúban látható, hogy valahogy el van keseredve, amikor a témáról beszél, de ugyanakkor nagyon szeretetteljes is. Így nyilatkozott: „Nagyon büszke vagyok a gyerekeimre. Noah hihetetlenül jól zongorázik. Egy óra alatt megtanulja Mozart versenyművét. Azt akarom, hogy az emberek lássák ezt, de azt sem akarom, hogy a világ hozzáférjen ehhez a szelíd lélekhez, és kimondja mindazt, amit mindannyian tudunk, hogy ki fognak mondani.”

Megan elmagyarázta, hogy nem volt könnyű, és hogy a fiának meg kell küzdenie a többi gyerek negatív megjegyzéseivel, akik azt mondják neki, hogy „a fiúk nem hordanak ruhát” vagy „a fiúk nem hordanak rózsaszínt”. Megemlítette, hogy a gyerekei egy hippi, liberális iskolába járnak Kaliforniában, de az ilyen helyzetek még így is előfordulnak.

Megan arra próbálja megtanítani a gyerekeit, hogy legyenek magabiztosak, függetlenül attól, hogy mások mit mondanak. Felidézte, hogy Noah ruhát viselt az iskolában, és amikor megkérdezték, hogy a barátai mondtak-e valamit, a fiú így válaszolt: „Hát, az összes fiú nevetett, amikor bejöttem, de nem érdekel, túlságosan szeretem a ruhákat”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brian Austin Green (@brianaustingreen) által megosztott bejegyzés

Megan tisztában van vele, hogy a fiát, Noah-t néha megbántják ezek a megjegyzések, és ezért aggódik. „Bárcsak ne lenne ilyen az emberiség. Bár a fiam és a gyerekem annyira bátor, és tudom, hogy okkal választották ezt az utat. Egyszerűen nehéz anyaként” – mondta.

Noah szerencséjére olyan szülei vannak, akik szeretik és támogatják őt. És bárhogyan is dönt, ők kéz a kézben fognak mellette állni. Mert a szülők mindenekelőtt azt szeretnék a gyermekeiknek, hogy szabadok és boldogok legyenek. És mind Megan, mind a volt férje, Brian mindent megtesznek azért, hogy három gyermekük így nőjön fel.

Hogyan tanítod meg a gyerekeidet mások tiszteletére? Milyen intézkedéseket teszel annak érdekében, hogy boldog gyermekkoruk legyen?

via