Érdekesség

Penélope Cruz nem engedi, hogy 10 és 13 éves gyerekeinek mobiltelefonja legyen, és az okok nagyon meggyőzőek

Penélope Cruz és Javier Bardem érvényesíti sajátos szülői szemléletét. A kétgyermekes anyuka nemrég exkluzív betekintést engedett a Bardemmel és gyermekeikkel, Lunával (10) és Leóval (13) közös családi életébe. A színésznő hangsúlyozza, hogy amikor csak lehet, óvja gyermekeit a nyilvánosságtól.

Penélope Cruz, a 49 éves éber anya és színésznő, elmélyül a Javier Bardemmel közös gyerekei, a 10 éves Luna és a 13 éves Leo édesanyjaként betöltött szerepébe.

Cruz elárulja, hogy rendíthetetlenül elkötelezett gyermekei védelmében, és kifejezi elkötelezettségét annak biztosítása iránt, hogy a rivaldafénybe való esetleges belépés kizárólag az ő döntésükön múljon, és a saját feltételeik és időbeosztásuk szerint történjen.

„Rajtuk múlik, hogy olyan munkát vállalnak-e, amely jobban ki van téve a nyilvánosságnak, vagy sem. Erről akkor beszélhetnek, amikor készen állnak rá” – állítja.

Két évvel ezelőtt a spanyol színésznő nyíltan elismerte, hogy „a kisebbséghez tartozónak” érzi magát, amiért prioritásként kezeli gyermekei védelmét a közösségi médiától. Most, a gyerekeivel Cruz megerősíti az álláspontját, és elárulta, hogy a gyerekeinek „még telefonjuk sincs”.

Egy új interjúban Cruz hangsúlyozza a közösségi médiának való korai kitettség lehetséges kockázatait, és kijelenti: „Nagyon könnyű manipulálni, különösen, ha az ember agya még csak formálódik”. Aggodalmát fejezi ki a gyerekekre és tinédzserekre gyakorolt hatás miatt, mondván: „Ez egy kegyetlen kísérlet a gyerekeken, tinédzsereken”, amelynek következményeit nem az ő generációja viseli, amely 25 évesen ismerkedett meg a BlackBerryvel, hanem a fiatalabb generáció.

Az online világgal való saját kapcsolatáról Penélope Cruz így vall: „Nagyon furcsa kapcsolatom van a közösségi médiával. Ahol nagyon keveset használom, nagyon óvatos módon. Van valami, aminek nincs értelme, és ez különösen a fiatalabb generációkat érinti. Nagyon sajnálom azokat, akik most tinédzserek. Szinte olyan, mintha a világ valamiféle kísérletet végezne rajtuk. ‘Ó, lássuk, mi történik, ha egy 12 éves gyereket ennyi technológiának teszünk ki'”.

A két színész, Penélope Cruz és Javier Bardem már a kezdetektől fogva a nagyfokú diszkréciót választotta kapcsolatukban. Határozottak maradtak abban, hogy nem mutogatják nyilvánosan a gyerekeiket, és soha nem adtak ki közös fotót velük.

via