Érdekesség

Rendben van, vagy sem? Egy nőt kitiltottak a járatáról, mert bikinit viselt

Egy 21 éves nő azt állítja, hogy nem engedték felszállni a járatára, miután bikiniben érkezett a kapuhoz. A nő megmagyarázta az okokat, de mégis igazságtalannak érezte a döntést, ami online vitát váltott ki.

A brazil modell és cosplayer, Kine-Chan a Cyberpunk: Edgerunners (2022) című anime-sorozat Rebecca nevű karakterének jelmezét, egy fekete bikinit, kék parókát és fekete szandált öltött magára, hogy részt vegyen egy rendezvényen. Chan ezután a brazíliai Navegantes repülőtérre indult, hogy elérje a járatot, és ott – saját elmondása szerint – „nem megfelelő” ruházata miatt nem engedték felszállni a gépére.

Chan az Instagramon írta le az esetet, ahol megmagyarázta, miért döntött a merész öltözék mellett. „Egy nagyon bosszantó helyzet történt a hétvégén” – írta. „Egy rendezvényre tartva, Rebecca-nak öltözve próbáltam beszállni a Navegantes repülőtéren a gépemre. Már tudtam, hogy késhetek, ezért úgy öltöztem fel, hogy ne vesztegessem az időt, és egyenesen a szobámba mehessek. De azt mondták, hogy menjek haza és öltözzek át, mert ami rajtam volt, az nem volt ‘megfelelő’.”

A posztja kommentszekciójában a rajongói gyorsan megosztották a véleményüket, és vegyes reakciókat váltottak ki. Néhányan úgy vélték, hogy a modell egy kicsit túl messzire ment a ruhaválasztással, az egyik felhasználó azt írta: „Kine szeretlek, de felvehettél volna egy könnyen felhúzható ruhát, vagy akár egy gombos blúzt”.

Mások másképp gondolták, és támogatták Chant. „Igazán kiábrándító, hogy a repülőtér kitiltott téged, egy tehetséges művészt, egy olyan hihetetlen cosplay miatt, mint Rebecca. A szólásszabadságot és a kreativitást mindig bátorítani kell és tiszteletben kell tartani” – írta valaki más.

via