Érdekesség

Egy erősen tetovált apa küzdelmekkel néz szembe, mivel az emberek azt gondolják, hogy ő egy szörnyű apa

Bár az önkifejezés a testművészet által gyönyörű lehet, néha a kihívó normák kritikát válthatnak ki a környezetünkből. Az 51 éves Richard Huff, aki „tintafüggőnek” nevezi magát, és több mint 240 tetoválása van, nyíltan beszélt arról, hogy az online trollok folyamatosan rossz szülőnek és „szörnyetegnek” nevezik, amiért tetoválásokkal borított.

Ismerd meg Richard Huffot, az önjelölt „tintafüggőt”.

Richard Huff, az 51 éves apuka, aki „tintafüggőként” emlegeti magát, nemrég nyíltan beszélt a negatív reakciókról, amiket kap. Huff és felesége, Marita összesen hét gyermek szülei, és azt mondják, hogy „semmiben sem különböznek” más családoktól. Richard azonban, akinek testét számos tetoválás borítja, azt mondja, hogy az idegenek folyamatosan gúnyolják őket az interneten a külseje miatt.

Richard 17 éves korában csináltatta az első tetoválását. „Függőséggé vált, a lábammal kezdtem, és felfelé haladtam” – mondta. Mostanra testének mintegy 85%-át borítja tetoválás, köztük a gyerekei neve és a lánya ajkai is.

„100%-ban tetovált akarok lenni, valószínűleg a következő négy évben.” – mondta Richard. „Nem tudom, hogy a fájdalom vagy a műalkotás miatt, amit magadra varratsz, de egyszerűen lenyűgözővé válik, amikor ezt megteheted”.

A tetoválásai miatt a gyerekei barátai „ijesztőnek” nevezték.

A tetoválások iránti szenvedélye nem mentes a negatív oldalától. Richard azt mondja, hogy a gyerekei iskolájában a gyerekek gyakran megijedtek tőle. A lánya elárulta: „Azt mondják, ‘á, ez egy kicsit ijesztő’, én pedig azt mondom, ‘nem, az apám nem ijesztő, ő jó a tetoválásokkal'”.

Richard felesége, Marita bevallotta, hogy kezdetben ő is megijedt a külsejétől: „Eleinte valóban a külseje alapján ítéltem meg Richardot, de ahogy megismertem egy kicsit, valójában egy nagyszívű ember”.

Richard azt mondja, nem hagyta, hogy a külsejére adott negatív reakciók akadályozzák abban, hogy jó apja legyen a gyermekeinek. „Részt veszek a szülői munkaközösségben, minden gyerekem rendezvényére elmegyek” – mondta. Az interneten kegyetlen kommentek bírálják Richard döntését, az egyik azt írta: „Nem vagyok a tetoválások ellen, de most őszintén, tényleg szüksége van ilyen tetoválásra az arcán?”.

Sokan mások azonban Richard védelmére keltek, egy kommentelő pedig azt írta: „Mindenki az arctetoválásáról beszél. Tetszik neki. Megcsináltatta. Ő egy jó apa. Hagyd őt békén.”

A negatív reakciók ellenére Richardot nem állítják meg a kritikák.

„Ha valaki képes ilyen negatív megjegyzéseket tenni, akkor valami baj van vele, ha valaki más felett ítélkezik” – mondta Richard. „Mi ezt tettük, és boldogok vagyunk. Hat éve vagyunk együtt, a gyerekeink boldogok, és nekünk csak ez számít”.

Richard azt mondja, hogy bár a kegyetlen online kommentek néha túl messzire mennek, ezek nem változtatják meg a családja iránti szeretetét. „A tetoválásoktól nem ijednek meg a gyerekeim, nem leszek tőle rossz apa, a gyerekeim más szemszögből látják az életet”.

via