Érdekesség Film

Shrek visszatér a filmvászonra, és mi kiabálunk az örömtől

A Shrek-franchise a történelem egyik legsikeresebb animációs filmsorozatává vált, világszerte több mint 3,9 milliárd dolláros bevétellel. A zöld ogre szerelméről és kalandjairól szóló rendhagyó történet a gyerekek és a felnőttek szívét egyaránt meghódította. Mi pedig örömmel jelentjük be, hogy hamarosan megnézhetjük a kaland következő részét.

A Shrek 5 az eredeti szereplőgárdával térhet vissza.

Az új film producere a DreamWorks stúdió lesz, és Chris Meledandri, a stúdió egyik producere és kreatív partnere megerősítette, hogy jelenleg tárgyalásokat folytatnak a korábbi filmek színészeivel, például Mike Myersszel, Cameron Diazzal és Eddie Murphyvel.

Bár még nem véglegesítették a szerződéseket, Meledandri optimizmusát fejezte ki, hogy a tárgyalások sikerrel járnak, és az eredeti szereplők visszatérnek az új filmhez. „Számítunk rá, hogy a szereplők visszatérnek” – mondta. „A tárgyalások most kezdődnek, és minden jel arra utal, hogy a színészek részéről óriási a lelkesedés a visszatérés iránt”.

Egy „Szamár” spinoff is lehetséges.

Chris Meledandri egy spin-off film lehetőségéről is beszélt, amelyben Eddie Murphy szeretett karaktere, a Shrek-franchise-ból ismert Szamár szerepelne. A producer kifejezte meggyőződését, hogy a Szamár egy olyan karakter, aki könnyen lehorgonyozhatná saját filmjét.

Tekintettel arra, hogy a stúdió már 2 sikeres spin-offot készített egy másik népszerű karakterrel, Csizmás Kandúrral, kár, hogy a stúdió nem indította el ugyanezt a projektet a Szamárral, de még mindig megtörténhet a jövőben. Amikor Eddie Murphy-t megkérdezték, hogy elvállalna-e még egy Shrek-filmet, azt mondta: „Két másodperc alatt megcsinálnám. Imádom Szamarat”.

A Shrek a második legnagyobb bevételt hozó animációs franchise.

Az első Shrek-filmet 2001-ben mutatták be, és kritikai, illetve kereskedelmi sikereket aratott, és elnyerte a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat. Majdnem egy évtizeddel később a franchise karaktereit a The New York Times „briliánsan megvalósítottnak” dicsérte, és továbbra is olyan magával ragadóak és életerősek, mint az animáció történetének bármelyik karaktere. A Shrek-filmsorozat anyagilag is sikeresnek bizonyult, minden idők 17. legnagyobb bevételt hozó filmfranchise-jaként és a második legnagyobb bevételt hozó animációs franchise-jaként.

via