Állatok Érdekesség

Sürgős kérés: Az éhező jegesmedve kétségbeesetten keresi az emberi segítséget, hogy kiszabadítsa a nyelvét a konzervdobozból

Egy éhező jegesmedvét láttak segítséget kérni, mivel a nyelve beszorult egy doboz sűrített tejbe. A helyzet felkeltette a közeli falusiak figyelmét, akik megpróbáltak segíteni rajta.

A bajba jutott állat sürgősen segítséget kért, amikor egy üres sűrített tejes doboz a nyelvére tapadt, és így lehetetlenné vált az evés. Ráadásul a konzervdoboz éles szélei sérüléseket okoztak.

Egy videón látható, ahogy a vadállat egy férfi felé közeledik, aki egy kés élével próbálja eltávolítani a konzervdobozt a jegesmedve szájából. Sajnos a doboz szoros szorítása megakadályozza a sikeres eltávolítást. A férfi felismerve, hogy képtelen úgy segíteni a medvén, hogy ne okozzon kárt, feladja a kísérletet.

Később egy elkötelezett állatorvosokból álló csapat dacolva a zord időjárási körülményekkel, megmenti a medvét. A nőstény medvét kiszabadították, és ellátták a vágásait. A medve több mint egyéves volt, és mindössze 90 kg-ot nyomott.

Normális körülmények között a jegesmedvék általában kerülik az emberekkel való érintkezést. A rendkívüli éhség miatt azonban ennek a medvének nem volt más választása, mint a város lakosaihoz fordulni segítségért.

A medvét most a helyi állatorvosok szoros megfigyelés alatt tartják.

via