Állatok Érdekesség

Egy közönséges növény majdnem megölte Kaley Cuoco kutyáját, és most azt akarja, hogy mindenki tisztában legyen vele

Kaley Cuoco most elárulta, hogy mentett kutyája napokra volt attól, hogy meghaljon egy olyan veszély miatt, ami mindenki otthonában megtalálható. A 37 éves színésznő most a tudatosságot terjeszti, hogy ez senki más szőrös barátjával ne történjen meg.

Kaley Cuoco mindig is hatalmas kutyabarát volt.

Kaley és párja, Tom Pelphrey büszke kutyaszülők, akik nem tudnak leállni a szőrös családjuk gyarapításával. 2021 elején Cuoco 14 éves kutyája, Norman elhunyt, ami összetörte a szívét. De volt még egy Dump Truck nevű imádott csivavájuk, aki Norman halála után 2 évig ragyogta be az életüket.

Sajnos 2023 májusának végén Kaley bejelentette, hogy elvesztették Dump Truckot. A család legnagyobb vigasza az volt, hogy egy hónappal kislányuk, Matilda születése előtt örökbe fogadtak egy másik csivavát, Miss Opalt. Kaley és Tom egy King nevű csivavát is megmentettek, akinek sajnos nehéz hónapjai voltak.

Figyelmeztetést szeretne küldeni minden állattartónak.

A légikísérő sztárja nemrég az Instagramon osztotta meg King egészségügyi problémáit, és figyelmeztetett mindenkit a vele történtekre. Elárulta, hogy kutyája 2 hónapig volt „súlyosan beteg”, mire rájöttek, mi történt vele. Kaley azt írta, hogy semmi sem segített rajta, és az egész helyzet rendkívül stresszes volt.

Végül az állatorvos rájött, hogy egy toklász növény jutott be King testébe, és „napok választják el attól, hogy átszúrja a szívét”. A kutyust átfogó műtétnek kellett alávetni, hogy eltávolítsák a toklászt. Cuoco mindenkinek azt üzeni, hogy vigyázzon a háziállataira, mert a toklász nagyon gyakori, csúnya és nehezen gyógyítható. Szerencsére King már sokkal jobban van.

Amit a toklászról tudni kell

A toklász vagy egérárpa egy gyakori gyomnövény, amelyet könnyen megtalálhatunk a szabadban, és be lehet vinni a házba. Belekerülhet a háziállat lábujjaiba, fülébe vagy akár a szemébe is. Éles volta miatt utat törhet magának a háziállat testébe, és utazhat benne, elérve a fontos szerveket. A szervezet nem tud küzdeni a toklász ellen, és eltávolításához műtétre van szükség.

Nyáron alaposan vizsgáld át a kutyádat, hogy megelőzd a toklász veszélyeit.

via