Érdekesség

„Szükségünk van ezekre az emlékekre”: Chris Hemsworth találkozott 87 éves feleségével arra az esetre, ha Alzheimer-kór alakulna ki nála, és a dolgok érzelmessé váltak

A Limitless című doku-sorozat munkálatai során Hemsworth lehetőséget kapott arra, hogy szembesüljön a halandóságával, hiszen több genetikai tesztet is elvégeztetett. Az egyik tesztből kiderült, hogy a Thor-sztár hajlamos az Alzheimer-kórra, ami azt jelenti, hogy 8-10-szer nagyobb eséllyel alakulhat ki nála, mint az átlagembernél.

A felfedezést követően Hemsworth bejelentette, hogy átmeneti munkaszünetet tart, hogy több időt tölthessen a családjával. Kifejtette, hogy a szeretteivel közösen létrehozott emlékek végül fontosabbak lesznek, mivel retteg attól, hogy ezek a pillanatok végül elhalványulnak. Azt mondta: „A gondolat, hogy nem fogok tudni emlékezni az életre, amit megéltem, vagy a feleségemre, a gyerekeimre – talán ez a legnagyobb félelmem”.

Hemsworth felesége megmutatta neki, hogy nem kell mindezt egyedül végigcsinálnia.

Elsa Pataky, aki közel 13 éve Hemsworth felesége és 3 gyermekének édesanyja, megjelent a Limitless egy különleges és érzelmes epizódjában. Hemsworth megemlítette, hogy fél az öregedéstől, amit az egészségügyi felfedezése csak tovább erősített, így a sorozat csapata kitalált egy tervet. Patakyt 50 évvel öregítették meg egy speciális VFX smink segítségével, hogy meglepjék férjét, és megörökítsék őszinte reakcióját. Pataky megemlítette, hogy nagyon sebezhetőnek érezte magát, és nem akarta, hogy Hemsworth így lássa, de mégis végigcsinálta a részt.

Hemsworthnek azt mondták, hogy egy idős rajongóval találkozik egy időseknek szóló táncos rendezvényen, ehelyett azonban egy vakrandin kötött ki a 87 éves feleségével. A színész azonnal felismerte Patakyt, és még a könnye is kicsordult. A pár bevallotta egymásnak, hogy egy ilyen változást látni az évekig tartó építkezés nélkül nagyon nagy kihívás volt. Pataky azt mondta a férjének: „Szeretném veled együtt megélni azokat az éveket. Szükségünk van azokra az emlékekre.”

A híres színész nagyra értékelte a katartikus pillanatot, hiszen ez ráébresztette arra, hogy az öregedés a dolgok természetes velejárója, és amíg élete szerelme ott van mellette, addig minden rendben lesz. Hemsworth kifejtette: „Azt hiszem, ami eléggé szembesítő, hogy egyedül közeledem ehhez a korhoz. Ami kevésbé ijesztővé teszi, az az, hogy van valaki, akivel együtt élhetem át, hogy vannak körülötted emberek, akiket szeretsz – ettől sokkal elfogadóbbnak érzem magam.”

Végső soron Pataky úgy véli, hogy még ha a férje Alzheimer-kóros is lesz, ezt a pillanatot nem fogja elfelejteni. Tehát még ha egy ponton meg is szűnik felismerni az arcát, van remény arra, hogy megőrizheti a felesége idősebb változatának emlékét. Pataky megosztotta: „Azt hiszem, erre a pillanatra örökké emlékezni fogunk. Olyan mély volt, olyan váratlan, biztonságban éreztem magam, olyan gyönyörű volt”.

Ismersz valakit, aki Alzheimer-kórban szenved? Te is elvégeznéd ezt a tesztet, hogy ellenőrizd, mennyire valószínű, hogy nálad is kialakul?

via