Érdekesség

Tina Turner otthonából múzeum lesz

Tina Turner 4 évtizedes magas vérnyomással, bélrákkal és veseátültetéssel való küzdelem után 83 éves korában természetes halállal hunyt el. És bár a legendás énekesnő már nincs közöttünk, örökké élni fog a hátrahagyott öröksége – a zenéje – által.

Tina Turner özvegye azt tervezi, hogy svájci birtokukat múzeummá alakítja át.

Tina Turner férje, Erwin Bach azt tervezi, hogy a svájci Stäfában található festői, 58 millió fontos „hétvégi menedék” ingatlanukat egy magával ragadó múzeummá alakítja át, amely a legendás zenei ikon életét tiszteli és ünnepli majd.

Ez az ingatlan mindössze félórányira van a Zürichi-tó nyugodt partján álló pazar kastélyuktól, ahol a pár az elmúlt évtizedben együtt élt.

A város, amelyet Tina egykor otthonának nevezett, szintén tervezi, hogy egy gyönyörű szobor felállításával tisztelegjen előtte.

Brownsville, az a város, ahol Tina Turner meghatározó éveit töltötte, fontolgatja, hogy szobrot állít a tiszteletére a Heritage Parkban, annak a középiskolának a közelében, ahová Tina járt.

Bár a sztár 16 évesen elhagyta a várost, amikor nagymamája meghalt, a város mégis szerves része maradt Tina történelmének, és már most is otthont ad a Tina Turner Múzeumnak.

A város polgármestere elárulta, miért szeretné, ha a szobor abban a városban állna, ahol Tina felnőtt.

„Amikor Tina színpadra lépett, az övé volt a színpad. Azt akarjuk, hogy ez a szobor ezt a szenvedélyt képviselje. Tina az egész világ számára inspirációt jelentett… megmutatta Brownsville lakóinak, hogy nem számít, honnan indulsz, a történet a tiéd, hogy hová jutsz el” – magyarázta.

Tina Turner nagy sikereket ért el a karrierjében, és megtalálta a boldogságot a szerelmi életében. Annak ellenére, hogy első házassága válással végződött, boldog életet élt második férjével, aki még az egyik veséjét is neki adta, hogy tovább élhessen.

via