Érdekesség

„Tökéletes vagyok úgy, ahogy vagyok.” – Selena Gomez elfogadja a testalkatát és úgy döntött, hogy nem dicsőíti a szépségszabványokat

A közösségi média képei nyomást gyakorolnak a lányokra, hogy egy elérhetetlen szépségideálnak feleljenek meg. Nem vagy egyedül, ha bizonytalannak érzed magad, amikor a közösségi médiában a hibátlan fotókat és a filterezett képeket nézegeted. Selena Gomez színésznő és énekesnő szerint még a hírességek is küzdenek azokkal az érzésekkel, hogy nem illenek bele a lehetetlen elvárásokba.

Szeretnénk megosztani az ő útját, és azt, hogy hogyan fogadja el most a testalkatát.

Minden egy albumborítóval kezdődött.

Selena Gomez beszélt az őt ért abszurd rosszallásról, ami állítása szerint 2015-ben kezdődött, amikor megjelent a Revival című albuma borítóján. A helyzet annyira kicsúszott a kezéből, hogy úgy döntött, terápiára kezd járni, hogy gondoskodjon a mentális jólétéről.

„Sokat ingadozik a súlyom.”

Selena azóta beszélt a lupus-al és a veseátültetéssel folytatott küzdelméről, ami mindkettő hatással volt az egészségére, a közérzetére és a súlyára. Amikor kiadta új sminkcsaládját, a ‘Rare Beauty’-t, a Cosmopolitan 2020-as interjújában azt mondta: „Sokat ingadozik a súlyom”, majd hozzátette, hogy elég korán meg kellett tanulnia vastag bőrrel rendelkeznie.

„Boldogabb vagyok, jobban jelen vagyok, jobban kapcsolódom az emberekhez”.

Az évekig tartó küzdelmek után Selena úgy döntött, hogy offline lesz. Ez 2017 óta van így.

2019-ben, a Cannes-i Filmfesztiválon adott interjúja során Selena arról beszélt, hogy a közösségi média mennyire veszélyes és mennyire ijesztő tud lenni. A híresség szerint: „Boldogabb vagyok, jobban jelen vagyok, jobban kapcsolódom az emberekhez.” A Good Morning Americának arról is beszélt, hogyan változtatta meg az életét az internettől való eltávolodás.

Selena Gomez imádja a gyorséttermeket.

A TikTok történeteiben, amit aztán a legnagyobb Instagram rajongói fiókján is megosztott, Selena elárulta, hogy mit rendelt a Jack in the Boxban: „Szóval próbálok vékony maradni, de elmentem a Jack in the Boxba, és kértem 4 tacót, 3 tojástekercset, hagymakarikákat és egy fűszeres csirkés szendvicset.” Majd így folytatta: „De őszintén szólva nem érdekel a súlyom…”. A videót pedig így zárta: „Tökéletes vagyok úgy, ahogy vagyok”.

Selena azt tanácsolja a rajongóinak, hogy szűrjük meg, aminek ki vagyunk téve.

Selena arra kéri a rajongóit, hogy legyenek őszinték és nagyon tudatosan figyeljenek arra, hogy mire összpontosítják a figyelmüket az életükben. Arra kéri őket, hogy távolítsák el magukat a hamis, irreális imázsnormáktól.
Emlékezteti rajongóit, hogy „sebezhetőnek lenni erősség, nem pedig gyengeség”.

Te hogyan birkózol meg és hogyan kezeled a lehetetlen szépségszabványokat, amelyeknek nap mint nap ki vagyunk téve? Te is azt tennéd, amit Selena, vagy van más stratégiád? Oszd meg velünk a kommentszekcióban.

via