Érdekesség

10 dolog, amelyekről fogalmunk sem volt, hogy minden nap meg kell tisztítani

Vannak, akik hetente takarítják a házukat, mások 15 naponta, míg mások időről időre apránként takarítanak. De a takarítási ütemtervtől függetlenül egyes dolgokat és helyeket minden nap le kell törölni. Például a billentyűzet, a mosdó és a kormánykerék állandóan érintkezik az egészségre ártalmas baktériumokkal.

Annak érdekében, hogy pontosan megértsd, mit kell megtisztítani, készítettünk egy listát azokról a dolgokról, amelyek a legnagyobb figyelmet igénylik.

1.Zuhanyfej

A zuhanyfej állandó vízáramlása nem azt jelenti, hogy az öntisztuló. A baktériumok elszaporodhatnak benne, és ha zuhanyzás közben belélegzed, az állítólag a tüdőfertőzések egyik fő oka.

2.Gyűrűk

Ha minden nap gyűrűt viselsz, vagy ha van jegygyűrűd, és soha nem veszed le, akkor jobb, ha beiktatod a napi rutinba a megtisztítását. A tanulmányok kimutatták, hogy a gyűrűt viselő emberek több baktériummal rendelkeznek, mint azok, akik nem viselnek.

3.Kormánykerék

Az autó belső tere a káros baktériumok nagy forrása, és bár nem kell minden nap kitakarítanod az autódat, jobb, ha legalább a kormánykereket megtisztítod, mielőtt hozzáérnél.

4.Ajtófogantyúk

Ha van valami, amelyet a piszkos kezünkkel minden nap megérintünk, akkor ez az ajtófogantyú. Több száz mikroorganizmust hordozhatnak, amelyek hatással lehetnek az egészségünkre.

5.Billentyűzet

A számítógépünket minden nap használjuk, és a billentyűzet, csak azért, mert oly gyakran megérintjük, többféle baktérium forrása. A jó hír az, hogy egy egyszerű tisztítás antibakteriális nedves törlőkendővel jelentősen csökkentheti a szennyeződéseket.

6.Távirányító

Egy másik tárgy, amelyet naponta megérintünk, a távirányítónk. A kutatók már találtak élesztőt, penészgombát és baktériumokat ezen a háztartási tárgyon, ezért jobb, ha a nap végén szánsz néhány percet a megtisztítására.

7.Villanykapcsoló

A villanykapcsolók gyakran észrevétlenek maradnak otthonunk takarítása közben, pedig ezek is olyan helyek, ahol a mikrobák és a baktériumok elrejtőznek. Ennek bizonyítására a tanulmányok azt mutatták, hogy ez a szállodák egyik legszennyezettebb helye.

8.Fürdőszobai mosdó

Minden nap többször mosunk kezet és fogat, így nem meglepő, hogy a fürdőszobai mosdó folyamatosan szennyeződhet, és több mint 50 000 baktérium otthona lehet. Az antibakteriális oldattal való napi áttörlés azonnal elpusztíthatja ezt a kolóniát.

9.Fogkefe

Az élelmiszer-részecskék és a lepedék minden nap beragadnak a fogkeféinkbe. Ezenkívül többségünk ezt a tárgyat a fürdőszobában szabadon tartja, így a sörte többféle baktérium forrása lehet. Ezért jobb, ha naponta megtisztítjuk a fogkefét, és antibakteriális szájvízben áztatjuk.

10.Ablakpárkányok

A pollen, a penész és más szennyeződés-részecskék ráragadhatnak a hálószoba ablakpárkányára, fokozva az allergiás rohamokat alvás közben. Lefekvés előtt minden nap töröld le, hogy megszabadulj a nem kívánt egészségügyi problémáktól.

Már most is naponta megtisztítod ezeket a helyeket és tárgyakat? Ha nem, mit fogsz mostantól belefoglalni a takarítási rutinodba?