Érdekesség

„Beszélgetős kanapé” és 6 másik szülői trükk, amit Vilmos herceg és Kate Middleton alkalmaz

Tökéletesen felöltözve, mindig kifogástalanul, és minden hajszáluk a helyén – ezt képzeljük el, amikor a királyi gyerekekre gondolunk. Nem kétséges, sokat kell tanulniuk ahhoz, hogy példás hercegek vagy hercegnők legyenek. Kate-nek és Vilmosnak azonban remek trükkjei vannak, amelyek segítségével szelíd és boldog gyerekeket nevelnek anélkül, hogy kellemetlenséget okoznának. És érdemes megjegyezni, hogy a királyi övvel való elfenekelés nem tartozik ebbe a fajta fegyelmezésbe.

Az alábbiakban leleplezünk néhány okos szülői trükköt, amit érdemes kipróbálnod a gyerekeiddel.

1. A komoly beszélgetésekhez „beszélgető kanapét” használnak.

A kanapét a jó öreg büntető szék alternatívájaként használják. A rosszcsont gyerek egy speciális kanapén ül le a szülővel, majd reflektálnak a rossz viselkedésre és tanulnak belőle. Vilmos és Kate otthonában soha nem hallatszik kiabálás. Mindent elmagyaráznak a gyerekeknek, és minden lehetséges következményt megbeszélnek.
A kiabálás tilos, így ha valamelyik gyerek úgy dönt, hogy felemeli a hangját, azonnal kiviszik a szobából.

2. Kódszavakat használnak.

Néhány szülő talán azonnal késztetést érez arra, hogy ráordítson a gyerekeire, hogy kijavítsa a viselkedésüket. Kate Middleton azonban nem ezt teszi. Ehelyett azt mondja: „Tartsunk szünetet”, majd egy könyv vagy kirakós segítségével megnyugtatja a gyerekeit. Amint a gyerekek meghallják a kódszót, azonnal átváltanak a viselkedj-helyesen-vagy-a-csevegődíványon-fogsz-ülni üzemmódba.

3. Hangsúlyozzák az érintés fontosságát.

Dr. Rebecca Chicot szülői szakértő szerint Kate a fizikai kommunikációt is használja arra, hogy megakadályozza a gyerekek hisztijét. Kate hisz abban, hogy az ölelések fontosak, és ezt mondja a gyerekeinek is. Egy másik dolog, amit a hercegné tesz, hogy megérinti a gyerekei fejét, ha rosszul viselkednek. Úgy tűnik, ez elég jól működik, hiszen György herceg kialakuló hisztijét Pippa Middleton 2017-es esküvőjén hatékonyan megakadályozta.

4. Szemmagasságban beszélnek a gyerekekhez.

Vilmos és Kate számára ez a trükk egy módja annak, hogy megmutassák a gyerekeiknek, hogy fontosak számukra. Ha egyszer szemmagasságban beszélnek hozzájuk, a gyerekek megértik, hogy bármit is mondanak a szüleik, az komoly, és oda kell figyelni rá. A szakértők aktív hallgatásnak nevezik, ha a beszélgetőpartnerek tekintete egy szinten van. Ez a trükk nemcsak a szülői nevelésben hatékony, hanem az üzleti megbeszéléseken is jó szolgálatot tesz.

5. Nem baj, ha néha megszegjük a szabályokat.

Bár úgy tűnhet, hogy a királyi gyerekeket hihetetlenül szigorúan nevelik, ez nem teljesen igaz. Kate és Vilmos megértik, hogy a gyerekek, gyerekek maradnak, és az időnkénti vad viselkedés nem nagy ügy. Régebben hagyomány volt, hogy a királyi gyerekeknek nem mutattak gyengédséget nyilvánosan, de Vilmos és Kate nem ezt választotta. Megszegték a régimódi szabályt, és újfajta nevelési módot vezettek be.

6. A gyerekeik használt ruhákat hordanak.

Ha azt hiszed, hogy a királyi gyerekek csak designer márkákat hordanak, akkor nem is lehetnél messzebb az igazságtól. Csakúgy, mint mi, ők is az idősebb testvéreik ruháit hordják. Lajos herceget már többször látták ugyanazokban a ruhákban, amelyeket György herceg is viselt.

7. Legyél laza, de ne légy rámenős.

Kate Middletonnál tökéletes egyensúlyban van a vidámság és a tekintély. Zárt ajtók mögött ő csak egy átlagos anyuka. Kényelmes melegítőnadrágot visel, és a haját lófarokba köti. Magabiztos anya, aki megérti, hogy a gyerekek időnként kicsúszhatnak a kezünkből. Ha azonban a gyerekek dührohamot kapnak, akkor leszidja őket.

Hasznosnak találtad ezeket a trükköket? Vannak saját szabályaid, amelyeket betartatsz?