Film

10 színész, akik szerepet játszhattak volna az „Alkonyatban”, ha a szereposztó rendezők csak a könyv szerzőjére hallgattak volna

Stephenie Meyer, az Alkonyat könyvsorozat szerzője napvilágra hozta, mely színészeket szerette volna látni a főszerepekben a könyvein alapuló híres filmsorozatban. Nos, ki is tudhatná jobban, mint a szerző, hogyan kell kinéznie a jóképű vámpírnak, Edward Cullen-nek és az ő szeretett Bella Swan-jának?

Úgy gondoljuk, hogy ha a szereposztó rendezők csak a szerző véleményére hallgattak volna, a világ egy teljesen más Alkonyat-filmsorozatot látott volna.

Steven Strait, mint Jacob

Steven Strait színész pontosan úgy néz ki, mint ahogy Stephenie Meyer elképzelte Jacobot. De attól tartott, hogy az Alkonyat – Újhold (The Twilight Saga: New Moon) című film forgatásának idejére túlságosan érettnek fog tűnni. Meyer azt is hitte, hogy Tyler Posey, aki a Farkasbőrben (Teen Wolf) című filmben játszott szerepének köszönhetően híres lett, válhatna a második jelöltté erre a szerepre.

Charlie Hunnam, mint Carlisle Cullen

A vámpír család fejének szerepét Charlie Hunnam kaphatta volna. Ő egyike Meyer kedvenc színészeinek. Különösen tetszett neki a ’Nicholas Nickleby élete és kalandjai’-ban való alakítása, ahol ő játszotta a főszerepet. De Meyer megemlítette, hogy Hunnam általában nem hajlandó mérlegelni a a vámpírokat tartalmazó forgatókönyvekkel való együttműködést, így ebben az esetben az álmai nem váltak valóra.

John C. Reilly, mint Charlie Swan

Több jelölt is volt erre a szerepre, de az Oscar-díjra jelölt John C. Reilly, volt a legjobb közülük. Meyer biztos volt benne, hogy tökéletesen alakítaná Charlie Swan, Bella apja szerepét.

Meyer azt is gondolta, hogy Vincent Vaughn és Adam LeFevre szintén megfelelhetnek erre a szerepre. Úgy gondolta, hogy Vincent Vaughn nagyszerűen nézne ki a képernyőn, némi plusz kilóval és kopasz fejjel. Adam LeFevre pedig a Csak te című filmben Damon Bradley szerepével hívta fel Meyer figyelmét.

Joanna Krupa, mint Rosalie Hale

Ez volt az az eset, amikor a szerző készen állt arra, hogy feladja saját elveit, és egy modellt válasszon egy színésznő helyett. Joanna Krupa lengyel gyökerekkel bíró amerikai divatmodell. Volt némi színészi tapasztalata, de csak olyan TV-műsorok epizódjaiban szerepelt, mint például a CSI: A helyszínelők.

Daniel Cudmore, mint Emmett Cullen

Daniel Cudmore játszhatta volna Edward testvére, Emmett Cullen szerepét. Legalább Stephenie Meyer azt remélte. Az casting rendezők figyelembe vették véleményét, de egy másik színészt választottak. Ennek eredményeként Daniel, Felix, a Volturi őr szerepét kapta meg.

Rachael Leigh Cook, mint Alice Cullen

A szerző szerint az egyetlen színésznő, aki eszébe jut, amikor Alice Cullenre gondol, Rachel Lee Cook. Ez a színésznő főként TV-műsorokban és tini vígjátékokban játszott.

Cillian Murphy, mint James

Meyer először Joshua Jacksonnak ajánlotta fel James szerepét. De aztán meglátta Cillian Murphy-t, és ő lett az első számú választottja. Különösen tetszett neki a Christopher Nolan által rendezett Batman: Kezdődik! című filmben.

John Stamos mint Laurent

A sármos és jóképű színész, John Stamos játszhatta volna Laurentot. Meyer megemlítette, hogy ha John Stamos úgy dönt, hogy részt vesz a filmben, ez egyfajta cameoszerep lesz neki.

Emily Browning, mint Bella Swan

Meyer szerint Ellen Page vagy Danielle Panabaker játszhatta volna Bella szerepét, de Emily Browning volt a kedvenc lehetősége. A könyv szerzőjét vonzotta Emily megjelenése és különösen kifejező ajka. De Meyer nyitott volt más lehetőségekre is. Fő kérése az volt, hogy hogy Bellát egy igazi színésznő játssza, ne pedig valami popsztár.

Henry Cavill, mint Edward Cullen

Stephenie Meyernek határozott elvárásai voltak, hogy kell kinéznie Edward Cullennek. Nem volt hajlandó számításba venni 21 évesnél idősebb embereket, vagy olyanokat, akik nem voltak profi színészek. Ez azt jelentette, hogy a jelölt nem lehetett énekes vagy modell.

Meyer Henry Cavill-t látta a legjobb casting opciónak e szerepre. De már 24 éves volt, és ez Meyer-t nagyon aggasztotta. Ugyanakkor felajánlotta neki Carlisle Cullen szerepét, ha Charlie Hunnam azt visszautasítaná.

Szerinted melyik alternatíva lenne a legjobb döntés? Ismersz más szereplőket, akik tökéletesek lennének ezekre a szerepekre?