Érdekesség

104 éves nő állította fel a világrekordot, mint a legidősebb ejtőernyős ember

Vannak emberek, akik megelégszenek azzal, hogy a komfortzónájukban élik az életüket, de vannak olyanok is, akik feszegetik annak határait, hogy mit jelent igazán élni. Dorothy Hoffner nemcsak hogy felkarolta az életet, de történelmet is írt, hiszen megdöntötte a világrekordot, mint a legidősebb ejtőernyős ember. 104 évesen bátran felszállt az égbe, bebizonyítva, hogy a kor valóban csak egy szám.

A szórakozás nem ismer határokat, ha korról van szó.

Dorothy Hoffner rendkívüli kalandjára az Illinois állambeli Ottawában található Skydive Chicagóban került sor, ahol egy olyan izgalmas utazásra indult, amely beírta nevét a történelembe. Az ő korában a legtöbb ember megborzongana a gondolattól, hogy egy szikla szélén álljon, nem is beszélve arról, hogy összeszedje a bátorságát, hogy 4200 méter magasságból kiugorjon egy repülőgépből. De Dorothy nem.

Dorothy egy képzett oktatóhoz szíjazva felemelkedett az égbe, miközben a repülőgép a kijelölt magasságba emelkedett. Amikor eljött a pillanat, nem habozott. Ő és oktatója kiugrottak a repülőgépből, és néhány értékes másodpercnyi szabadesés alatt felemelő sebességgel száguldottak a Föld felé. Ahogy az alant lévő föld gyorsan közeledett, az ejtőernyő kinyílt, és méltóságteljesen lelassította a süllyedésüket.

Dorothy diadalmas landolását éljenzéssel és tapssal fogadták azok, akik összegyűltek, hogy tanúi legyenek ennek a történelmi pillanatnak. Széles mosollyal az arcán büszkén jelentette ki: „A kor csak egy szám”. Szavai minden jelenlévőt megmozgattak, bizonyítva, hogy a kalandvágy nem ismer korhatárt.

Dorothy Hoffner ejtőernyős teljesítménye még figyelemre méltóbb, ha figyelembe vesszük, hogy nem először ugrott ejtőernyővel. Korábban 100 éves korában már átélte az ejtőernyőzés izgalmát, és elhatározta, hogy újra megteszi, ezúttal egy világrekordra törekedve.

Megdöntötte a jelenlegi Guinness-rekordot a legidősebb ejtőernyős ugrásban részt vevő emberként.

Most a Skydive Chicago szorgalmasan dolgozik azon, hogy Dorothy Hoffner ugrását hivatalosan is elismerje a Guinness World Records. A jelenlegi rekordtartó a 103 éves svéd Linnéa Ingegärd Larsson, aki tavaly májusban ugrott le merészen egy repülőgépről.

Dorothy 100 évesen, első ejtőernyős kalandja során bevallotta, hogy oktatója segített mindkettőjüket együtt kilökni. A 104 éves korában végrehajtott rekordugráshoz azonban eltökélten állt az élre. Fékezhetetlen szelleme és elszántsága a határok átlépésére azt példázza, hogy soha nem szabad hagynunk, hogy korunk korlátozza ambícióinkat és kalandjainkat.

Hoffner nem azzal a céllal vágott bele az ejtőernyős kalandba, hogy rekordot állítson fel. Egyszerűen annyira tetszett neki az első ugrás, hogy vágyott egy újabb izgalmas élményre. Sajnos, alig egy héttel az eredményei után, álmában békésen elhunyt.

Ő a bizonyíték arra, hogy sosem késő az álmainkat követni és a lehető legteljesebben élni az életet. Dorothy Hoffner nem csak egy rekorddöntő volt; ő egy legenda volt, és figyelemre méltó története még generációkat fog inspirálni.

via