Állatok Érdekesség

Ismerkedj meg egy zebrabébivel és orrszarvú pajtásával – Segítettek egymásnak, amikor nem érezték jól magukat

A világ legnagyobb orrszarvú árvaháza, a Care for Wild mindent megtesz a befogadott állatok megmentéséért, gyógyításáért, szabadon engedéséért és védelméért. A vadonban egy fiatal orrszarvú és egy fiatal zebra szülő nélkül maradt, a menhely pedig befogadta őket, és végignézte, ahogy a legjobb pajtások lesznek. De úgy tűnik, hogy a kötelékük túlmutat a puszta barátságon.

Először a zebrát találták meg.

Heves viharok és heves esőzések után bukkantak rá egy elhagyott zebrára, Modjadjira. Bár az orrszarvúak gondozásában voltak jártasak, a csapat nem hagyhatta csak úgy magára a kis zebrát. Múltja tiszteletére szeretettel nevezték el a kis zebrát Modjadjinak, ami annyit jelent, hogy „eső királynő”. Szegény teremtés több betegségben is szenvedett, de a személyzet gondoskodott róla, és mindent megtettek, hogy jobban legyen.

Nem sokkal később megérkezett az orrszarvúbébi.

Nem sokkal azután, hogy megtalálták Modjadji-t, a csapat egy nagyon fiatal orrszarvúval találkozott, amelynek még a köldökzsinórja is rajta volt. A menhely munkatársai gyorsan megmentették az orrszarvút, és az intenzív osztályra vitték. A borjú hihetetlenül törékeny volt, éjjel-nappal ápolói ellátásra volt szüksége, hogy felügyelje az egészségét, fenntartsa a testhőmérsékletét, és biztosítsa, hogy minden szükséges táplálékot megkapjon.

Miután pajtása teljesen felépült, egy új barát érkezett a központba.

Ahogy lassan visszanyerte az erejét, összefutott Aquazival, egy orrszarvú társával, aki szintén az intenzív osztályon feküdt. Szokatlan természete ellenére a barátságuk virágzásnak indult. Aquazi, az orrszarvú, teljesen felépült, és elhagyta az intenzív osztályt. Helyét egy másik orrszarvú vette át, és Modjadji gyorsan barátságot kötött az új jövevénnyel.

Bár a bébi elhagyása továbbra is tisztázatlan, az őrök a Care for Wildhoz vitték, hogy megvédjék a hiénáktól. Érdemes megjegyezni, hogy felfedezése egybeesett egy tragikus időszakkal, amikor az orvvadászok néhány nap alatt több száz orrszarvút öltek meg. A Daisy nevet adták neki, és szörnyű állapotban volt, állandó figyelmet és gondoskodást igényelt. Túlélése bizonytalan volt.

Modjadji, a zebra nagyszerű társa a kis orrszarvúnak.

Amint Aquazi kikerült az intenzív osztályról, Modjadji elkezdett kötődni Daisyhez, és ők ketten hamarosan szoros barátságot kötöttek. A menhely megfigyelte Modjadji kedvességét és gondoskodó viselkedését, és megjegyezte, hogy a zebra nagy vigaszt nyújtott az orrszarvúnak.

Egy hónap együttlét után a két árva állat olyan lett, mintha testvérek lennének. Bárhol is látjuk egyiküket, a másik nincs messze mögöttük.

Rachael Pfeiffer, a Care for Wild orrszarvú menhely munkatársa a következő megjegyzéseket tette figyelemre méltó barátságukról: „Modjadji csodálatos társaságot nyújt Daisynek, és nagyon gyengéd vele szemben. Éjszakánként összebújnak, ami Daisy számára kényelmet és biztonságot nyújt. Ő egy olyan barát, aki a nap 24 órájában vele lehet, ami segít megelőzni a túl sok emberi kapcsolatot Daisyvel”.

Nagyra értékeljük az állatokat, és barátságuk igazán szívmelengető.

via