Érdekesség Nők

12 híres nő, aki egy szó nélkül üzent a világnak

Taylor Swift énekesnő a húsvéti tojások (rejtett üzenetek) királynőjeként ismert: előszeretettel használja őket dalaiban, klipjeiben, sőt, még jelmezeiben is, rajongói pedig szórakozva keresik és fejtik meg őket. De van még több híresség, akik nem bánják, ha titkos üzeneteket kell küldeniük a világnak vagy egy bizonyos különleges valakinek.

Úgy döntöttünk, hogy átkutatjuk az internetet, és megpróbáljuk megfejteni azon hírességek titkos üzeneteit, akik ezeket használták ruháikban, kiegészítőikben, sőt, még a sminkjükben is.

Scarlett Johansson és Brie Larson

A Bosszúállók: Végjáték premierjén Scarlett Johansson és Brie Larson nemcsak gyönyörű ruháikkal, hanem a kiegészítőikkel is felhívták magukra mindenki figyelmét. Mindkét színésznő a Végtelen Erejű Kesztyű ékszeres változatában jelent meg. Ez egy nagyon elegáns húsvéti tojás volt.

Blake Lively

Embed from Getty Images

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Blake Lively (@blakelively) által megosztott bejegyzés

2018-ban az éves Met-gála eseményére a színésznőnek egyedül, férje és gyerekei nélkül kellett eljönnie. Azonban megtalálta a módját, hogy magával vigye őket. Lenyűgöző ruhát viselt, de az outfitjének fő jellemzője egy kézitáska volt. Ezen rajta volt minden egyes családtagjának kezdőbetűje.

A Ryan Reynolds főszereplésével készült Deadpool 2 premierjén Lively azzal fejezte ki támogatását férje iránt, hogy olyan ruhát viselt, amelyben a film fő színei, a fekete és a gesztenyebarna szerepeltek. Emellett volt nála egy kézitáska, amely úgy nézett ki, mint egy régimódi magnószalag, ami a filmben látható kazetta másolata volt.

Natalie Portman

A színésznő a 92. Oscar-díjátadó ünnepségen egy fekete-arany színű ruhában jelent meg, amihez egy hozzáillő köpeny is tartozott – de volt benne egy rejtett üzenet. Ez a köpeny bélésébe hímezve tartalmazta az adott évben a „Legjobb rendező” kategóriából kizárt női rendezők nevét. Történt ugyanis, hogy abban az évben csak férfi rendezők kaptak jelölést. A színésznő így magyarázta: „A magam finom módján szerettem volna elismerni azokat a nőket, akiket nem ismertek el az idén a hihetetlen munkájukért”.

Selena Gomez

2018-ban Selena Gomez egy apró táskát viselt a Met-gála eseményén. Ez egy egyedi készítésű táska volt, amin írás volt. Nem ez volt az első alkalom, hogy a híresség a Met-gála vörös szőnyegét arra használta, hogy titkos üzenetet küldjön. Egy évvel korábban a táskáján az állt, hogy „Először önmagadat szeresd „.

Lorde

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

A 2018-as Grammy-díjátadón az énekesnő, Lorde egy vörös tüllruhát viselt, amelynek hátán egy üzenetet rejtett el. Jenny Holzer egyik esszéjét varratta oda kézzel.

Tiffany Haddish

A 2018-as Oscar-díj-átadó ünnepségen Tiffany Haddish színésznő egy krémszínű, arany hímzéssel díszített szaténruhában és egy hozzá illő fekete kabátban jelent meg. Haját kontyba fésülte, homlokát pedig egy arany fejdísz díszítette. A megjelenés mögött rejtett jelentés volt. Azzal, hogy egy eritreai autentikus hercegnői ruhát viselt, néhai édesapja emléke előtt tisztelgett, aki a kelet-afrikai Eritreából származott.

Millie Bobby Brown

A 2018-as Golden Globe-gálán Millie Bobby Brown, akit a Stranger Things tévésorozat Elevenjeként (Tizenegy) ismerhetünk, eredeti frizurával jelent meg. Három bonyolult fonatot viselt, amelyek 2 párhuzamos vonalat, vagyis a 11-es számot alkották. A rajongók szerint a színésznő így tisztelgett karaktere előtt. Hivatalos megerősítés azonban nem érkezett erre vonatkozóan.

Amanda Seyfried

A Twin Peaks 2017-es premierjére Amanda Seyfried egy szűk fekete ruhában érkezett, amelynek alsó szegélyén az állt, hogy: EQUALITY (egyenjogúság). Úgy vélik, Seyfried ezzel a színészek és színésznők bérszakadékára akarta felhívni a figyelmet. A premierről készült fotót az Instagramjára posztolta, és azt írta hozzá: „Twin Peaks, egyenlőséget és gyémántokat mindenkinek”.

Elisabeth Moss

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karla Welch (@karlawelchstylist) által megosztott bejegyzés

A 69. Primetime Emmy-díjátadón Elisabeth Moss színésznő egy világos rózsaszín ruhát és hozzá illő cipőt viselt, amelynek talpa titkos üzenetet rejtett. Stylistja, Karla Welch posztolt egy fotót az egyik cipőről, utalva arra, hogy ki kell találnunk, mi áll a másik cipőn. A talpán az állt, hogy „off”. Van olyan vélemény, hogy a másik cipő azt mondta, hogy „red” (piros). Ez egy bólintás Moss karakterének nevére A szolgálólány meséjében.

Emma Watson

Nagyon kevesen tudják, hogy Emma Watson gyönyörű fekete-fehér ruhája, amelyet a 2016-os Met-gála eseményén viselt, szemétből készült. A ruha ugyanis újrahasznosított műanyag vizes palackokból készült. A színésznő az év egyik legfontosabb eseményét választotta, hogy megmutassa, hogy lehet egyszerre lenyűgözően kinézni és környezetbarátnak lenni.

Emma Stone

A 2018-as Golden Globe-díjátadón néhány híresség úgy döntött, hogy fekete ruhát visel, hogy támogassa a Time’s Up nevű női mozgalmat. Emma Stone is köztük volt, de ő még ennél is tovább ment. Sminkmestere, Rachel Goodwin rájött, hogy a szüfrazsettek gyakran viseltek lila, zöld és fehér ruhákat és kiegészítőket, ezért úgy döntött, hogy ezeket a színeket használja Stone sminkjében.

Neked is vannak szimbolikus ruháid vagy kiegészítőid? Mutasd meg őket az alábbi hozzászólásokban.