Érdekesség

6 híresség, aki orvostudományt tanult és könnyen lehetett volna nagyszerű orvos

Néha az élet csodálatos meglepetéseket tartogat számunkra, és ez a 6 híresség élő bizonyíték erre. Néhány évvel ezelőtt azt hitték, hogy kórházakban fognak dolgozni, hogy másokon segítsenek, de aztán hirtelen minden a feje tetejére állt. Most a kamerákba mosolyognak és a vörös szőnyegen pózolnak – ki gondolta volna?

1. Natalie Portman

Natalie Portman a Harvard Egyetemen tanult, és pszichológiából szerzett diplomát. Portman még más tudósokkal is együttműködött, miközben tudományos dolgozatot írt a gyermeki fejlődés idegtudományáról. Azonban a valódi nevét, Natalie Hershlagot használta. A színésznő bevallása szerint pszichológiai hátterét állandóan használja, például forgatókönyvek olvasása közben.

2. Lisa Kudrow

Lisa Kudrow biológiát tanult a főiskolán, később pedig néhány évig az apjával dolgozott. A férfi fejfájás specialistaként dolgozott, és Kudrow együttműködött vele egy tanulmányban, amely a féltekei dominanciáról és a fejfájás típusairól szólt. Gondolkodott azon, hogy kipróbálja magát a színészetben, de a karrier nem tűnt elég komolynak számára. Ennek ellenére idősebb bátyja, David bátorította, hogy kövesse az álmát, és próbálja meg.

3. Ken Jeong

Ken Jeong időnként open mic (szabad a mikrofon) komédiaelőadásokon vett részt, miközben orvosnak tanult. Miután végzett az Észak-Karolinai Egyetem Chapel Hill-i karán, Los Angelesbe költözött, és néhány évig belgyógyászként dolgozott. Egyszer még egy nőnek is segített, aki a stand-up műsora közben kapott rohamot.

4. Mayim Bialik

A színésznő jól ismert Amy Farrah Fowler szerepéről az Agymenőkben. Érdekesség, hogy a karakteréhez hasonlóan Mayim Bialiknak is van orvosi diplomája, igaz, nem neurobiológiából, hanem idegtudományból. Még egy könyvet is írt a szülő-gyermek kötődésben szerepet játszó hormonok tudományáról. Micsoda okos nő!

5. Eva Longoria

Eva Longoria a Texas A&M University-Kingsville-en végzett, és kineziológiából, azaz az emberi test mozgásának tanulmányozásából szerzett alapdiplomát. A showbiznisz is érdekelte, sőt, modell akart lenni. Ennek ellenére aktívan használja tudását a jó életmóddal kapcsolatos döntések meghozatalára. Azt mondja: „Nem követek semmilyen hóbortot vagy diétát, de tudom, hogy a testem mire reagál. Egyszerűen csak egészséges életmódot élek, és nem viszek semmit túlzásba”.

6. Dwayne Johnson

Dwayne „The Rock” Johnson 1995-ben diplomázott a Miami Egyetemen kriminológia és fiziológia általános tanulmányok alapszakon. Ez annak tanulmányozása, hogy a test hogyan működik, hogyan reagál és hogyan alkalmazkodik a különböző körülményekhez. Talán ez segített neki abban, hogy profi pankrátor legyen belőle.

A karriered megfelel a szakodnak? Miért ezt választottad?

via