Életmód Érdekesség

7 mód, ahogyan a mindennapi levesevés hatással lehet az életedre

Az amerikaiak évente több mint 10 milliárd tál levest fogyasztanak. Csak egy adag ebből a meleg italból tele van egészséges tápanyagokkal, amelyek csodákat tehetnek a testtel és a lélekkel. Gyors és egyszerű étel, amely számos módon támogathatja a jólétedet.

Keresgéltünk az interneten, hogy megismerjük ennek a finom ételnek az előnyeit.

1. Felmelegít.

Amikor fázol, egy tál leves csodákra képes a felmelegedéshez. A táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy fogyasszunk jól megfőtt gyökérzöldségekből és fűszerekből készült forró levest, hogy növeljük a testhőmérsékletet és felmelegedjünk belülről kifelé.

2. Hidratál.

A leves segít a testet hidratáltan tartani. Télen általában kevésbé izzadunk, mint a forró nyári napokon, és figyelmen kívül hagyhatjuk a folyadékfogyasztást. Amellett, hogy vizet tartalmaz, a leves sót is tartalmaz, amely segít a testednek megtartani a nedvességet.

3. Tökéletes sportital.

A sportitalok szénhidrátokkal és elektrolitokkal látják el a testet. A bennük lévő fő elektrolit a nátrium. A só magas nátriumtartalmú, emiatt a leves tápláló és egészséges alternatívája a sportitaloknak. A leves folyadékot, üzemanyagot és elektrolitokat is biztosít, amelyek tökéletes edzés előtti étellé teszik.

4. Egyszerű módja annak, hogy a gyerekek zöldségféléket fogyasszanak.

Egy hollandiai tanulmány megállapította, hogy azok a kisgyermekek, akik spenótot és más fűszernövényeket tartalmazó zöldséglevest kaptak 7 hétig, jobb toleranciát mutattak mindenféle zöldséggel szemben. Egy másik csoportból származó gyerekek nem kaptak levest, és a zöldségek elfogadottsága sem változott náluk.

5. Remek megfázás elleni szer.

Bár a csirkehúslevestől egy betegség nem múlik el, enyhítheti a tüneteket. A meleg folyadékok, például a csirkehúsleves fogyasztása nyugtató lehet, és a nyálkaáramlás növelésével enyhítheti a dugulást.

6. Megőrzi az összetevői összes vitaminját.

A leves fogyasztása az egyik legjobb módszer az étel teljes tápértékének megszerzésére. A táplálkozási szakemberek javasolják a zöld, narancs és vörös színű zöldségek használatát a leves főzésénél, mivel vitaminokban gazdagok, mint például a B-vitamin-komplex, az A, a C és a K-vitamin. A zöld fűszernövények, mint a petrezselyem és a kapor, még egészségesebbé teszik a levest, mivel tele vannak vassal és C-vitaminnal.

7. Segít az egészséges testsúly fenntartásában.

A leves remek kiegészítője lehet a diétádnak, segít kezelni a testsúlyodat. Tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik rendszeresen esznek levest, kevésbé hajlamosak az elhízásra, szemben azokkal, akik egyáltalán nem esznek levest. A leves alacsony kalóriatartalmú és hihetetlenül laktató egyszerre. A leves beiktatása a napi menübe csökkentheti a napi elfogyasztott kalóriák számát.

Milyen gyakran eszel levest? Van olyan leves recepted, amelyet meg szeretnél osztani más olvasókkal?