Érdekesség

7 szokatlan szabály, amit a királyi dadáknak be kell tartaniuk

A királyi családtagoknak vannak szabályaik és protokolljaik, amelyeket folyamatosan be kell tartaniuk, és a személyzetük sem különbözik ettől. György herceg, Lajos herceg és Sarolta hercegnő jelenlegi dadája egy neves, kifejezetten szuperdadákat képző iskolában tanult, ahol nagyon fontos készségeket kellett elsajátítania, és szigorú szabályokat kellett betartania. Ebben a cikkben ezek közül mutatunk néhányat.

A szépségápolási rutinjának minimálisnak kell lennie.

Embed from Getty Images

Mivel ezeknek a szuper-dadáknak nem szabad a figyelem középpontjában lenniük, nem szabad teljes sminket viselniük – mindig jobb, ha minimálisan sminkelnek. A hajuk és a frizurájuk sem lehet más, a dajkák iskolája szerint a hajat felfogva kell hordani, különösen a képzés alatt. Még a cipőjüknek is egy bizonyos módon kell kinéznie: zárt, lapos, és a biztonság kedvéért fűzős.

Az iskola biztosítja számukra az egyenruhát, amelyet viselniük kell.

A királyi dadust az iskolai egyenruha nélkül is láthattuk már, de néha úgy dönt, hogy felveszi. Pippa Middleton esküvőjén például bézs színű ruhában, kalapban, cipőben és fehér kesztyűben láthattuk, ami mind része a hagyományos megjelenésüknek.

Ékszereket is viselhetnek, de csak egy bizonyos típust.

Ellentétben a királyi családtagokkal, akik gyönyörű tiarákat és csillogó ékszereket viselhetnek, a dadáknak kicsiben és diszkréten kell tartaniuk. Képzeld el, hogy nagy karika fülbevalót viselsz, és a gyermek, akire vigyázol, meghúzza – az valószínűleg fájna. Éppen ezért, ha gyerekekre vigyázol, a kicsi a legjobb megoldás.

A látásuknak jónak kell lennie ahhoz, hogy kiszúrják a fotósokat.

Mivel a királyi család mindig a nyilvánosság előtt áll, néha szükségük van egy kis magánéletre, és a dadáik fedezik őket. A képzésükhöz hozzátartozik, hogy megtanuljanak vezetni, és kitérő manővereket végrehajtani, ha a helyzet úgy kívánja. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a képesség nagyon hasznosnak bizonyul, amikor a paparazzók elől menekülnek.

Embed from Getty Images

A dadussal senki sem szórakozhat, mert tudja, hogyan kell megvédeni a gyerekeket.

Embed from Getty Images

Képzeljük el, hogy Jackie Chant vagy Arnold Schwarzeneggert alkalmazzuk dadának, minden szülő számára megnyugtató, ha van valaki, aki meg tudja védeni a gyerekeket. A jelenlegi királyi dadus, Maria Teresa Turrion Borrallo az iskolai tanulmányai alatt harcművészeti képzésben részesült. Így ha kell, meg tudja védeni a királyi gyerekeket minden bajtól.

Az úszás alapvető készség, amivel rendelkezniük kell.

Ha valaki úgy tud úszni, mint egy profi vízimentő, az nagyon hasznos készség a családdal tett tengerparti kirándulások alkalmával. Ezeknek a magasan képzett dadusoknak tehát meg kell tanulniuk jól úszni és elsősegélyt nyújtani.

Emellett olyan normális dolgokat is megtanulnak, mint a főzés és a varrás.

Embed from Getty Images

Talán ha a királyi családnak dolgoznak, nem kell majd maguknak főzniük vagy varrniuk. Talán a királyi családnak van egy külön személye, aki ezeket a feladatokat elvégzi. De ha a dajka olyan családhoz kerül, ahol nincs ilyen luxus, lehet, hogy magának kell főznie és varrnia.

Milyen egyéb dolgokat tennél még hozzá a királyi dadus képzéséhez? Mi a véleményed a képzettségükről? Oszd meg velünk a kommentszekcióban.

via